Perioada in care Research In Motion (RIM), producatorul canadian al telefoanelor BlackBerry, a fost preferat de companiile americane se apropie de sfarsit dupa ce oficialii Apple au afirmat saptamana trecuta ca peste 80% dintre companiile din topul Fortune al celor mai mari 100 de corporatii testeaza dispozitivele iPhone, scrie cotidianul The New York Times.
Pe de alta parte, tot mai multi manageri aleg telefoane care ruleaza pe platforma Android, dezvoltata de motorul de cautare Google.

Pana acum, consumatorii de rand, dar si managerii, pareau a fi multumiti de dispozitivele care le ofereau servicii sigure de internet, lucru pe care produsele RIM le faceau foarte bine.

Insa telefoanele Android ori iPhone ofera internet pe masura asteptarilor, dar pe deasupra utilizatorii dispozitivelor Apple pot descarca de 30 de ori mai multe aplicatii decat cei ai BlackBarry.

Iar procentul detinut de RIM pe piata americana reflecta aceasta schimbare, avand in vedere ca acesta a scazut in primul trimestru al anului la 41% fata de 55% in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit companiei de cercertare Gartner.

In acelasi timp, cota telefoanelor Android si iPhone a ajuns la 49% intre ianuarie si martie anul acesta fata de 23% in primul trimestru din 2009.

Pe de alta parte, vanzarile RIM in afara SUA continua sa creasca, compania mentinandu-si cota la un nivel asemanator cu cel din primele trei luni ale anului trecut.

Insa tendintele pe acest segment apar pe piata din SUA datorita importantei tot mai mari pe care companiile din zona de IT&C o ofera softurilor pentru smarphone-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri