Best Distribution, principalul importator si distribuitor local de jocuri, a lansat cel mai important joc video pentru PC al anului, Starcraft II: Wings of Liberty, din care estimeaza sa vanda circa 10.000 unitati pana la finalul lui 2010.

In ultimii trei ani, Best Distribution a vandut 6.000 unitati Starcraft I. Pana in momentul lansarii Starcraft II:Wings of Liberty, cel mai mare importator si distribuitor local de jocuri a inregistrat 2.000 de precomenzi.

In ziua lansarii in Romania (n.r. - 27 iulie 2010), Altex, cel mai mare retailer de electronice, electrocasnice si produse IT&C de pe piata locala, a vandut 200 de unitati din noul joc, din care aproximativ 80 de bucati s-au cumparat din magazinul MediaGalaxy din Mall Vitan.

In luna mai a acestui an, Best Distribution estima ca in 2010 isi va consolida operatiunile din Romania si va reusi sa isi creasca afacerile cu circa 10 procente fata de anul trecut, cand inregistrase o cifra de afaceri de 7,2 milioane euro.

"Primul semestru a fost conform asteptarilor noastre, mai slab comparativ cu prima jumatate a anului 2009. Insa acest lucru este normal, in conditiile in care, in general, in al doilea semestru din an se realizeaza o mare parte a vanzarilor", a declarat Andreea Allardin, directorul general al Best Distribution.

Potrivit acesteia, piata de jocuri locala se va mentine, in 2010, la acelasi nivel cu anul trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si