Pierderi record pentru LG din cauza competitiei cu iPhone

LG Electronics, al treilea producator de telefoane mobile la nivel mondial, a inregistrat pierderi record din cauza competitiei de pe piata telefoanelor inteligente (smartphone) in care principalul concurent este Apple prin dispozitivul iPhone, scrie Bloomberg.

Piederile datorate diviziei de telefoane mobile au fost de 101 milioane de dolari (120 mld. woni) in al doilea trimestru, suma fiind de trei ori mai mare decat estimarile analistilor chestionati de Bloomberg.

Profitul net al companiei a scazut cu 33% la 724,8 milioane de dolari ( 856,4 mld. woni) intre aprilie si iunie fata de perioada similara a anului trecut.

In al doilea trimestru vanzarile de telefoane mobile LG au crescut la 30,6 milioane de unitati fata de 27,1 milioane de exemplare in primele trei luni ale anului.

Compania isi doreste insa sa creasca veniturile din businessul de telefoane inteligente datorita introducerii a peste 20 de modele smartphone pana la finalul lui 2010.

In al doilea trimestru vanzari de telefoane inteligente au crescut cu 43% la 60 de milioane de unitati, principalii jucatori in domeniu fiind Nokia, Research In Motion (producatorul BlackBerry) si Apple, potrivit companiei Strategy Analytics.

Numarul smartphone-urilor vandute va creste cu 30% la 226,8 milioane de exemplare in acest an, ajungand astfel sa reprezinte 18% din piata totala de telefoane, iar pana in 2014 smartphone-urile vor atinge 438,4 milioane de unitati comercializate, arata un studiu al companiei de cercertare International Data Corporation (IDC).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri