Romania ramane pe locul al patrulea la nivel global in ceea ce priveste viteza medie de conectare la internet, insa valoarea acesteia a scazut de la 7,2 Mbps in decembrie anul trecut la aproximativ 6,3 Mbps in primul trimestru din anul acesta, arata un studiu realizat in 198 de tari de catre compania americana Akamai Technologies.
Viteze medie de conectare la internet in Romania s-a diminuat in primul trimestru al acestui an cu 14% fata de ultimele trei luni din 2009, insa este in crestere cu 6,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Romania se afla in fata unor tari precum Letonia, Suedia, Olanda, Cehia, Danemarca si Statele Unite.

La nivel global viteza medie de conectare la internet este de 1,7 Mbps, iar pe primele locuri se afla Coreea de Sud, Hong Kong si Japonia, in Coreea de Sud viteza medie fiind de 12 Mpbs.

In Romania aproximativ 48% dintre internauti se conecteaza la viteze mai mari de 5 Mbps, 33% la viteze intre 5-10 Mbps, 8,9% au conexiuni intre 10-15 Mbps, 2,6% folosesc internetul la viteze intre 15-20 Mbps, 1,1% dintre abonati utilizeaza conexiuni de 20-25 Mbps, iar 1,6% dintre internauti se conecteaza la viteze de peste 25Mbps.



Sursa: Akamai Techonologies.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri