Producatorul franco-american de echipamente pentru telecomunicatii Alcatel-Lucent a inregistrat in trimestrul al doilea o scadere usoara a vanzarilor, la 3,81 miliarde euro, din cauza deficientelor lantului de furnizori, grupul anuntand o pierdere de 184 milioane euro pentru aceasta perioada.

Alcatel-Lucent, care concureaza direct cu Ericsson, Nokia-Siemens Networks si grupul chinez Huawei, a inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut vanzari de 3,9 miliarde euro si un profit net atribuibil actionarilor de 14 milioane euro, potrivit raportului prezentat de companie, citate de Mediafax.

Profitul operational ajustat s-a plasat la 28 milioane euro. Estimarile medii inaintate de analistii contactati de Reuters indicau vanzari de 3,6 miliarde euro si un profit operational ajustat de 20,2 milioane euro.

Grupul si-a confirmat obiectivele pe 2010, de a obtine o marja de profit operational ajustat cuprinsa intre 1% si 5% si un cash flow la break-even.
Alcatel-Lucent noteaza ca lantul sau de furnizori are probleme de capacitate, in timp ce cererea pentru echipamente si servicii telecom este in revenire datorita exploziei traficului de date si nevoii companiilor de a imbunatati eficienta retelelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cluj-Napoca, cel mai cautat oras secundar pentru spatii de birouri