Publicatia, care citeaza trei surse apropiate situatiei, anunta ca amanarea listarii la Bursa a Facebook ii va permite lui Zuckerberg (26 de ani) sa depaseasca pragul de 500 milioane de utilizatori atins luna aceasta si sa isi majoreze vanzarile, care ar putea atinge in 2010 la 1,4 mld. dolari.

Intr-un interviu acordat luna aceasta Mark Zuckerberg (foto) afirma ca Facebook se va lista in momentul in care “o astfel de miscare va avea sens”, fara a oferi detalii suplimentare.

Investitorii care sunt interesati de cumpararea de actiuni Facebook estimau ca listarea companiei la Bursa va avea loc in 2011, cu o capitalizare de 35-40 mld. dolari. Nu ma grabesc sa listez compania la Bursa. In niciun caz in 2010

Citeste si:

CEO-ul Facebook se confrunta printre altele cu managementul unei forte de munca in crestere rapida si competitia acerba din partea unor companii precum Twitter, care a atins un prag de 190 de mil. utilizatori pe luna.

Facebook estimeaza pentru acest an venituri intre 1,2 mld. dolari si 2 mld. dolari. Potrivit unor analisti, business-ul Facebook ar putea valora in 2011 59 mld. dolari si peste 100 mld. dolari in 2015.