Internetul romanesc este dominat de bucurestencele intre 20 si 24 ani si cu studii superioare, arata rezultatele unui studiu realizat intre 25 mai - 20 iunie pe un esantion de 42.000 de respondenti de catre serviciul de monitorizare a audientei web Trafic.ro.
Astfel, dintre utilizatorii de internet circa 53% sunt femei, iar topul este dominat de internautii cu varste 20 - 24 de ani (22%), procent urmat de cei intre 25-29 de ani (16%), 30 - 34 de ani (14%) si 40 - 49 de ani (14%).

In top predomina absolventii de facultate (34%) si studii post-universitare (15%), in timp ce 26% dintre respondenti sunt manageri.

Pe de alta parte, 19% dintre respondenti nu au venituri, aproximativ 25% castiga sub 1.000 de lei si peste 50% au salarii peste 1.000 de lei. In acelasi timp 7,5 % dintre respondenti au peste 1.000 de euro comparativ cu anul trecut cand 10% aveau aceste castiguri.

O treime dintre respondenti vor sa-si cumpere masina, iar un sfert isi doresc sa achizitioneze un apartament.

Aproximativ 76% dintre internautii romani folosesc in continuare computerele de tip desktop in timp 44% detin un laptop.

Zonele in care locuiesc cei mai multi utilizatori de internet sunt Bucuresti (25%) si judetele foarte mari precum Iasi (5%), Cluj (5%), Constanta (4%) si Prahova (3%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri