Banca Romaneasca, BCR si Banca Transilvania au depus oferte in vederea acordarii unui credit de 5 milioane euro companiei Radiocomunicatii (SNR), necesar achitarii taxei pentru cele doua licente de televiziune digitala scoase la licitatie de ANCOM, au declarat pentru Mediafax surse bancare.
Rambursarea creditului se va face in cel mult cinci ani de la semnarea contractului de finantare, in transe trimestriale egale. Data primei rambursari va fi primul trimestru din 2012, ulterior termenului de trecerea la transmisia digitala, respectiv utilizarea efectiva a licentelor.

Operatorul va garanta imprumutul prin ipoteci pe cladiri/terenuri aflate in patrimoniul SNR sau alte imobilizari, precum si cesiuni de creante.

"SNR initiaza ample proiecte investitionale pe televiziunea digitala in cadrul strategiei nationale de digitalizare, propunandu-si sa castige doua licente ce vor fi scoase la licitatie si sa fie principalul jucator pe piata televiziunii digitale in Romania, avand in vedere traditia de broadcaster, infrastructura si know-how-ul de care dispune, cat si prevederile Legii 41/1994, (...) prin care societatea este obligata sa presteze aceste servicii", se arata in documentatia de atribuire publicata pe www.e-licitatie.ro.

Introducerea celor doua licente (multiplexe) la nivel national se va face in 80 de amplasamente proprii, iar pe fiecare licenta vor putea fi transmise sapte programe la nivel national, care vor putea fi receptionate de cel putin 80% din populatie pana la finele anului 2011, se mai spune in anunt.

"Data prevazuta de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) in caietele de sarcini scoase la vanzare pentru licitatia de atribuire a celor doua multiplexe este octombrie 2010, iar plata lor la 30 zile de la alocare", se precizeaza in documentatie.

SNR este una din cele sapte companii care a achizitionat, pana la 9 iulie, documentatia pentru licitatia de acordare a celor doua licente, conform unui anunt al ANCOM.

Ceilalte sase companii sunt RCS&RDS, Romtelecom, TDF SAS, Media Sat, Österreichische Rundfunksender GmbH&Co KG (ORS) si General Satellite Sofia.

Termenul limita de depunere a ofertelor este 31 august pentru ambele licente (multiplexe), potrivit graficului de desfasurare a procedurilor de selectie stabilit de ANCOM, urmand ca stabilirea castigatorilor sa aiba loc la 28 septembrie pentru prima licenta si la 8 octombrie pentru cel de-a doua.

Prin HG 464/2010 privind acordarea licentelor de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru de televiziune, limitele taxei de licenta au fost stabilite intre 1 si 2,5 milioane de euro.

"Determinarea valorii exacte a acesteia se va realiza prin decizie ANCOM, tinand cont de numarul de echipamente de receptie ce vor fi subventionate", potrivit ANCOM.

Infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania.

Sub brandul Radiocom, compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet.

SNR este controlata integral de stat, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri