Noutatea acestei aplicatii, consta in faptul ca soferii vor putea comunica intre ei informatii legate de trafic. Astfel, ei vor raporta in timp real evenimente precum accidente, blocaje in trafic, existenta de patrule de politie si amplasarea unor noi camere radar fixe sau mobile. De asemenea, vor avea posibilitatea sa voteze evenimentele semnalate de catre alti conducatori auto, sa confirme sau sa infirme alertele acestora. Toate avertizarile se vor putea trimite si prin retelele de socializarea Twitter si Facebook.

“Incercam prin intermediul acestei aplicatii sa cream o comunitate de soferi, ei fiind cei care vor ajuta in acest fel la dezvoltarea retelei. Acesta este si motivul pentru care, in Romania, aplicatia este gratuita“, a declarat Voicu Oprean, director general Arobs Transilvania Software.

Pentru a emite avertizari audio si vizuale pe smartphone, aplicatia are nevoie doar de conexiune la Internet si functia GPS sau A-GPS. Traficul estimat este de cativa KB pe zi, in functie de utilizarea hartii din aplicatie si de numarul de evenimente de trafic raportate.

Pentru cei care nu au conexiune la Internet pe smartphone, aplicatia va emite avertizari doar pentru camerele radar fixe din baza de date preinstalata. Desi in Romania numarul acestor camere radar fixe este mic, in strainatate acestea sunt destul de numeroase iar amenzile foarte mari.

Citeste si:

Varianta gratuita pentru conducatorii auto din Romania poate fi descarcata utilizand site-ul de prezentare a aplicatiei www.alertesoferi.ro.

De la lansarea pe plan extern din martie 2010, soferii din Marea Britanie s-au aratat cei mai interesati de aplicatia dezvoltata de Arobs Transilvania. Peste 15.000 de utilizatori folosesc in momentul de fata aceasta aplicatie si contribuie la schimbul de informatii din trafic.

“Explicatia pentru acest fapt este data de numarul ridicat de camere radar din Marea Britanie, dar si al amenzilor mari care se aplica in aceasta tara pentru viteza”, a spus Oprean.

In acest moment, SpeedTraps se afla pe locul 1 in Romania pe Apple Store la sectiunea Navigatie si in Top 10 cele mai descarcate aplicatii de pe Apple Store in Marea Britanie, la aceeasi sectiune.