Unul dintre fondatorii TechnomarketDomo a inaintat catre Trans Balkan Investments (fostul Equest Investments Balkan) o oferta independenta de preluare a pachetului de 61,8% din actiunile retailerului detinute de fond, in timp ce TBI analizeaza si vanzarea participatiei catre alt investitor, scrie Mediafax.
TechnomarketDomo detine retele de retail de electronice pi electrocasnice in Romania si Bulgaria, sub marcile Domo, respectiv Technomarket.

Fondatorul Domo, Lorand Szarvadi, si cel al Technomarket, Nikolai Kitov, au anuntat in luna iunie ca vor sa cumpere pachetul de actiuni (61,8%) detinut de Trans Balkan Investments la compania rezultata in urma fuziunii celor doi retaileri.

Trans Balkan Investments a platit in 2007, prin intermediul subsidiarei Lynx Property, 62,5 milioane de euro pentru preluarea unui pachet de 75% din actiunile Domo Retail, la care s-a adaugat o bonificatie de 12,5 milioane de euro pentru performantele financiare din 2007. Restul de 25% a fost pastrat de actionarii fondatori ai Domo Retail, printre care si Szarvadi.

Potrivit unui comunicat prezentat de Trans Balkan, fondul a angajat Entrea Capital din Sofia si Capital Partners din Bucuresti drept consilieri financiari pentru vanzarea actiunilor la TechnomarketDomo, una dintre responsabilitatile celor doua firme fiind sa caute si alte oportunitati, precum un alt investitor.

In urma ofertei lansate in iunie impreuna de cei doi actionari minoritari, unul dintre acestia a depus si o ofera pe cont propriu pentru cumpararea actiunilor, se mai arata in comunicat.

Veniturile TechnomarketDomo in Romania, cu o retea care totaliza la sfarsitul anului trecut 219 de magazine, au scazut in 2009 cu 17%, la 167 milioane de euro. In Bulgaria, veniturile companiei au coborat cu circa 6%, la 394 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri