Visa Europe anunta lansarea in Turcia a primului sistem de plati prin intermediul telefonului mobil cu microSD de pe piata europeana, in parteneriat cu DeviceFidelity si Akbank, una dintre principalele banci de retail turcesti.

Avand in vedere numarul relativ mic al dispozitivelor mobile care ofera in prezent tehnologii integrate Near Field Communications (NFC), solutia permite integrarea unor optiuni de plati mobile contactless si astfel se adreseaza tuturor operatorilor mobili si unei vaste majoritati de smartphone-uri existente pe piata.

Dat fiind numarul mare de smartphone-uri dotate cu slot microSD, solutia In2Pay microSD, realizata de DeviceFidelity, combinata cu tehnologia contactless Visa permite operatorilor mobili, institutiilor financiare si autoritatilor de tranzit sa isi extinda oferta de mobile banking la un numar larg de dispozitive de tip smartphone.

Proiectul va incepe cu un numar de handset-uri BlackBerry preferate in randul clientilor Akbank si se va extinde in timp pentru a include o gama larga de dispozitive apartinand unor producatori ca HTC, Samsung, LG, Nokia si Motorola. In plus, fata de functia platilor mobile, cardul In2Pay microSD va continua sa furnizeze stocare digitala, permitand utilizatorilor sa foloseasca memoria extra pentru stocarea de muzica, clipuri video sau fotografii.

Solutia In2Pay a DeviceFidelity se bazeaza pe un element de securitate standard in industrie, care este conform cu EMV si Global Platform, suporta Javacard si MiFare si este prevazut cu un design Open Platform menit sa fie perfect compatibil cu producatorii Trusted Service Managers (TSM) si Wallet. Cardul In2Pay microSD poate de asemenea fi personalizat in mare masura de catre agentiile traditionale de personalizare a smart card-urilor, folosind procese securizate consacrate aprobate de banci.

DeviceFidelity ofera deja licente pentru API In2Pay mai multor furnizori europeni de TSM si producatori de softuri bancare, in intentia de a incuraja dezvoltarea de noi aplicatii creative pentru platile mobile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Telefoane pentru seniori cu ecran mare si baterie rezistenta