Seful HP a demisionat in urma unor acuzatii de hartuire sexuala

Principalul fabricant de calculatoare din lume, firma americana Hewlett-Packard (HP), se afla in centrul unui nou scandal, odata cu demisia directorului sau general Mark Hurd in urma unei anchete pentru hartuire sexuala si decontari abuzive.

"Directorul general Mark Hurd (foto) a decis, alaturi de consiliul de administratie (CA), sa demisioneze imediat", a anuntat grupul, in urma unei "anchete" interne asupra "faptelor si circumstantelor din jurul acuzatiilor de hartuire sexuala impotriva lui Hurd si HP", informeaza Mediafax.

"Ancheta a stabilit ca nu a fost incalcata politica HP privind hartuirea sexuala, ci un Cod de conduita" intern, a continuat el.

In cadrul unei conferinte telefonice, directorul juridic Mike Holston, a explicat ca "in urma cu mai multe saptamani", o fosta angajata a unui subcontractor al HP l-a acuzat pe Mark ca a hartuit-o sexual in timp ce lucra in domeniul de marketing" al grupului.

El a adaugat ca ancheta a dezvaluit ca Hurd avea "o relatie apropiata cu angajata unui furnizor" care nu a fost "niciodata dezvaluita public".

Un comunicat al avocatului acestei angajate precizeaza totusi ca nu a existat o "legatura sau o relatie sexuala intre clienta sa si Mark Hurd".

Ancheta a dezvaluit exemple de "remuneratie sau rambursare de cheltuieli care nu erau legate de o activitate legitima" a acestei persoane si Hurd a cerut "de mai multe ori rambursarea unor cheltuieli inexacte care incercau sa disimuleze natura relatiei sale cu aceasta persoana", a continuat Holston.

Consiliul de administratie a apreciat ca Hurd a dat dovada de o "profunda lipsa de judecata", a conchis Holson.

Hurd va fi inlocuit de directoarea financiara Cathie Lesjak, in varsta de 51 de ani, in perioada in care va fi cautat un nou dirctor general. Potrivit unui document remis autoritatilor bursiere, Hurd a primit indemnizatia de concediere de aproximativ 12,2 milioane de dolari.

HP este vizata inca o data de scandal, dupa ce Mark Hurd a inlocuit-o pe Patricia Dunn, demisa din cauza unui scandal de spionaj in cadrul consiliului de administratie. Dunn a parasit functia in ianuarie 2007.

In aprilie, HP a fost vizata de o ancheta de coruptie de catre autoritatile germane si ruse.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri