Vanzarile de telefoane inteligente au ajuns la 63 de milioane de unitati in trimestrul al doilea, mai mult cu 50,4% fata de cele 41,9 milioane de exemplare vandute in aceeasi perioada din 2009, cresterea datorandu-se in mare parte producatorilor de telefoane bazate pe sistemul Android dezvoltat de Google, arata un studiu realizat de compania de cercetare International Data Corporation (IDC).
In prima jumatate a anului au fost achizitionate 118,3 milioane de smartphone-uri, in crestere cu 54% fata de ianuarie-iunie anul trecut, cand au fost cumparate 76,8 milioane de unitati.

Cele mai mari cresteri in topul primilor zece producatori de telefoane inteligente au fost inregistrate de companiile care utilizeaza sistemul de operare Android dezvoltat de Google, printre acestea numarandu-se HTC, Samsung ori Motorola.

Liderul pietei de dispozitive smartphone a ramas Nokia, compania finlandeza inregistrand in al doilea trimestru al acestui an vanzari de 24 de milioane de unitati, in crestere cu 42% fata de anul trecut.

Research in Motion (RIM), producatorul canadioan al telefoanelor BlackBerry a trecut de 11 milioane de unitati, avansul de 40% fata de aprilie-iunie anul trecut datorandu-se in special modelelor BlackBerry Pearl 3G si BlackBerry Tour 9650 product.

Compania se mentine pentru al saptelea trimestru consecutiv pe locul al doilea in topul producatorilor de smartphone-uri, insa, cu toate acestea, cota de piata a BlackBerry a scazut la nivel mondial (mai ales in America de Nord). Conducerea companiei spera sa faca competitiei Apple si produselor Android prin noul dispozitiv BlackBerry Torch 9800, lansat saptamana trecuta la New York.

Apple si-a mentinut pozitia a treia in top datorita vanzarilor record inregistrate de iPhone, care in al trimestrul al doilea au fost de 8,4 milioane de exemplare comparativ cu 5,2 milioane in aceeasi perioada din 2009.

HTC a inegistrat vanzari mai mult decat duble intre aprilie si iunie anul acesta fata de trimestrul al doilea al anului trecut, cresterea fiind determinata mai ales de modelele Desire, Droid Incredible, EVO4G si HD2.

Samsung
, al doilea producator de telefoane mobile la nivel mondial, a trecut in fata Motorola pe segmentul smartphone-urilor, ajungand pe pozitia a cincea. Samsung a beneficiat de o crestere semnificativa in Asia (fara Japonia) in special datorita seriei Galaxy S




Sursa: IDC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri