Larry Ellison, directorul general al producatorului de software Oracle, a criticat Consiliul de Administratie al HP, dupa ce acesta a fost de acord cu demisia lui Mark Hurd, directorul general al liderului mondial in domeniul calculatoarelor, scrie The Business Insider, citand cotidianul american The New York Times.
“Board-ul HP tocmai a luat cea mai proasta decizie de personal dupa ce idiotii din boardul Apple l-au demis pe Steve Jobs cu multi ani in urma. Acea hotarare aproape a distrus Apple si chiar s-ar fi intamplat acest lucru daca Steve nu s-ar fi intors si nu i-ar fi salvat”, a scris Ellison intr-un e-mail catre The New York Times.

Steve Jobs a fost demis de la Apple in 1985, dar s-a intors la conducerea companiei in 1997.

Seful Oracle a adaugat ca pierzandu-l pe Mark Hurd, conducerea HP nu a actionat in interesul angajatilor, actionarilor, clientilor si partenerilor companiei.

“Boardul HP a admis ca a investigat acuzatiile de hartuire sexuala impotriva lui Mark si a stabilit ca sunt complet false”, a mai spus Ellison.

The New York Times scrie ca Hurd joaca adesea tenis pe proprietatea lui Ellison din Silicon Valley, desi cele doua companii au intrat intr-o competitie tot mai stransa dupa achizitia in 2009 a Sun Microsystems de catre Oracle.

Hurd a demisionat la finalul saptamanii trecute in urma unei anchete interne lansate din cauza unor acuzatii de hartuire sexuala si de decontari abuzive.

Ancheta a decis ca acesta nu a incalcat codul companiei privind hartuirea, dar ca avea o relatie "personala si apropiata" cu aceasta subcontractoare, pe care ar fi fost necesar sa o dezvaluie.

Plecarea lui Hurd, cel care a dus la revenirea spectaculoasa a HP, dupa o perioada dificila, in urma plecarii fostului director general Carly Fiorina, deschide o perioada de incertitudine pentru numarul unu mondial in domeniul calculatoarelor.

Mark Hurd a devenit directorul general al HP in 2007
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri