O fabrica de componente electronice detinuta de grupul american Plexus in apropiere de Oradea a luat foc ieri seara, fara a fi afectate spatiile de productie.

Incendiul a inceput dupa incheierea orelor de lucru, cladirea fiind neocupata, iar focul nu s-a extins catre spatiile de productie, scrie Mediafax.

"Echipa noastra de la fata locului, din Oradea, gestioneaza situatia si incearca sa reia operatiunile cat mai repede cu putinta. Suntem concentrati pe asigurarea continuitatii furnizarii de produse care clienti", a declarat Mike Buseman, senior vice president la divizia Global Manufacturing Operations a Plexus.

Focul a fost stins in cursul noptii.

O comisie formata din specialisti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Crisana" Bihor investigheaza circumstantele in care a izbucnit incendiul.

Locotenentul Cristian Herte, purtatorul de cuvant al ISU Bihor, a declarat ca o comisie formata din specialisti ai institutiei, condusa de prim-adjunctul inspectorului sef, locotenent colonelul Claudiu Zoicas, cerceteaza circumstantele producerii incendiului si evalueaza pagubele.

Potrivit acestuia, incendiul a izbucnit luni seara, echipajele Detasamentului 2 de pompieri fiind solicitate sa intervina pe Soseaua Borsului din Oradea.

"Incendiul a izbucnit la o societate comerciala care avea ca obiect de activitate fabicarea de componente electronice. S-au deplasat patru autospeciale din cadrul subunitatii, iar la sosirea echipajelor ardea acoperisul unei hale si al unei cladiri administrative. Pompierii militari au actionat timp de aproape trei ore pentru localizarea si lichidarea incendiului", a declarat Herte.

El a mentionat ca, in urma incendiului, au ars 700 de metri patrati din acoperisul din lemn cu invelitoare de tigla al halei, iar flacarile au cuprins mansarda cladirii administrative, care se afla in imediata vecinatate.

"A ars mobilierul din mansarda si 18 calculatoare, instalatia de climatizare, instalatia electrica de la mansarda si tamplaria. Nu au fost estimate deocamdata pagubele, iar probabil ca in cursul zilei de astazi (marti - n.r.) vom avea si rezultatele privind cauza producerii incendiului", a precizat Herte.

Compania americana, producatoare de echipamente electronice si pentru industria de aparare, va investi 6,2 milioane de euro in Parcul Industrial "Eurobusiness Park" din Soseaua Borsului. In luna mai, consilierii locali oradeni au aprobat, cu unanimitate de voturi, concesionarea catre compania americana a unei suprafete de 90.000 de metri patrati de teren pentru amenajarea de spatii de productie, birouri si depozite. Contractul ar urma sa fie semnat in aceasta toamna.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Incendiu la un tren de calatori