IBM ocupa primul loc in ceea ce priveste veniturile obtinute din vanzarile de servere Blade in trimestrul trei din 2005; IBM este de asemenea lider din punct de vedere al incasarilor rezultate din vanzarea serverelor bazate pe Linux, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut
Gartner Inc. a anuntat recent ca al treilea trimestru din 2005 a reprezentat cel de-al zecelea trimestru consecutiv in care IBM este lider mondial in vanzari de servere, inregistrand cresteri atat in ceea ce priveste serverele Blade, cat si pentru cele bazate pe Linux.

Potrivit informatiilor oferite de Gartner, un furnizor important de analiza si cercetari in domeniul industriei mondiale a tehnologiei informatiei, IBM si-a majorat cota de vanzari de servere bazate pe Linux, inregistrand o crestere de 3,7 procente comparativ cu anul trecut.

In plus, vanzarile de servere Blade ale IBM au crescut cu 82 de procente, detinand peste 45 la suta din veniturile totale in trimestrul trei din 2005. Conform studiului Gartner, IBM a inregistrat cresteri in domenii cheie. Cele mai importante date din studiul Gartner includ:
- IBM ocupa primul loc la categoria veniturilor obtinute din furnizarea de servere la nivel mondial in trimestrul trei din 2005, cu o cota de 32,7 procente, inregistrand o crestere a veniturilor de 9 procente comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

- Trimestrul trei din 2005 a reprezentat cel de-al cincilea trimestru consecutiv in care veniturile IBM rezultate din vanzarea de servere bazate pe Linux au crescut, inregistrand o cota din venituri de 29,4 procente, in crestere cu 3,7 puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar veniturile totale au crescut cu 12 procente.

- In trimestrul trei al anului 2005, IBM a ramas numarul unu in ceea ce priveste vanzarile de servere Blade pentru al saselea trimestru consecutiv, inregistrand o cota din venituri de peste 45 de procente si venituri totale in crestere cu 82 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

- IBM este lider mondial in ceea ce priveste incasarile inregistrate pentru toate categoriile de servere bazate pe Linux in trimestrul trei din 2005, cu o cota de 29,7 procente din venituri, o crestere de 32 la suta comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

- Veniturile IBM din vanzarile sistemelor eServer iSeries au crescut, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cu 25 de procente.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri