Arobs, companie specializata in dezvoltarea de solutii software de nisa in domeniul GPS, estimeaza pentru 2010 o crestere cu 10% a cifrei de afaceri fata de anul trecut, pana la 7 milioane euro.

In acest an, 30% din ponderea cifrei de afaceri va fi detinuta de linia de business a sistemelor de navigatie, 25% de solutiile software dedicate pietei interne si 45% de outsourcing, potrivit lui Voicu Oprean (foto), directorul general al companiei.

“In 2009 aplicatiile software dedicate pietei locale reprezentau doar 20% din cifra de afaceri, insa pentru acest an mizam pe o crestere cu 5% a ponderii lor, datorita cererii tot mai mari pe acest segment”, a declarat el.

Astfel, pana la finele acestui an, solutiile special create pentru piata locala vor contribui cu 1,75 milioane euro la cifra de afaceri a Arobs, dupa ce in 2009 au realizat venituri de 1,3 milioane euro.

Compania actioneaza in acest moment pe trei linii de business diferite, distributie sisteme de navigatie, solutii software pentru piata interna si solutii software pentru piata externa (outsourcing). In ceea ce priveste solutiile software dedicate pietei romanesti, cele mai importante aplicatii din portofoliul companiei sunt TrackGPS (soft de monitorizare auto si localizare prin GPS) si OptimallSFA (soft de automatizare a fortei de vanzari).

“Doar pentru solutia TrackGPS numarul clientilor a crescut de la inceputul anului de la 450 la peste 500. Pe langa contextul economic actual, principalul motiv al acestei evolutii este introducerea variantei de inchiriere pe doi sau trei ani a solutiei, nemaifiind necesara o investitie initiala, ci doar plata unui abonament care permite accesul la aplicatie”, a mai spus Oprean, care a adaugat ca acest soft va fi cel mai bine vandut produs din portofoliul companiei in 2010.

In urma cu aproximativ doua luni, Voicu Oprean declara pentru Wall-Street ca o problema ingrijoratoare a companiei pe care o conduce este mai degraba situatia cursului valutar decat cea a maririi TVA, dat fiind faptul ca afacerea Arobs se bazeaza in principal pe export.

Dezvoltatorul de software pentru aplicatii mobile a anuntat, saptamana trecuta, ca a dezvoltat o aplicatie care isi propune sa creeze o comunitate de soferi dornica sa contribuie la anuntarea evenimentelor din trafic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri