Orange, parte a grupului France Telecom si cel mai mare operator de telefonie mobila de plan local, anunta lansarea unui concurs dedicat dezvoltatorilor romani de aplicatii pentru iPhone, fie ca sunt deja inscrise in App Store sau in faza de proiect ori idee.

Marele castigator va avea ocazia sa participe gratuit la Apple Worldwide Developers Conference 2011.

In perioada 12 august - 12 septembrie 2010, dezvoltatorii de aplicatii se pot inscrie in competitie. Propunerile de aplicatii pot fi trimise cu ajutorul formularului din pagina oficiala a concursului, www.orange.ro/aplicatii/concurs/.

Toate aplicatiile care respecta regulamentul vor fi publicate pe site, unde vizitatorii pot vota aplicatia favorita timp de o luna. In intervalul 11-12 octombrie, juriul va desemna castigatorii, luand in considerare votul vizitatorilor (30% din nota finala) si votul juriului (70% din nota finala). Criteriile care stau la baza jurizarii sunt utilitatea pentru client, originalitatea ideii si fezabilitatea implementarii.

Orange este singurul operator care comercializeaza oficial iPhone in Romania si primul operator de telecomunicatii local care organizeaza un concurs pentru sustinerea dezvoltatorilor de aplicatii pentru smartphone-uri. Aplicatia Orange film pentru iPhone anuntata ieri de Orange este deja pe primul loc in topul descarcarilor de aplicatii gratuite pentru Romania, din App Store.

Pentru a se inscrie la concurs, participantii trebuie sa fie recunoscuti de Apple.Inc., inregistrati in cadrul programului iPhone Developer Program/ Individual, iPhone Developer Program/Company sau iPhone Developer University Program.

Citeste si Dezvoltator roman de aplicatii pentru iPhone: Desi costa cat un pachet de tigari, romanii prefera aplicatiile gratuite


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce spune Chiritoiu despre posibila tranzactie Telekom-Orange