Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, a anuntat miercuri ca, in urmatorii patru ani, va investi 1,7 miliarde dolari (1,44 mld. de euro) in India, informeaza presa internationala. Totodata, compania a anuntat ca va crea 3000 de noi locuri de munca, majoritatea pentru ingineri, si va investi sume consistente in cercetare si dezvoltare.

Microsoft se concentreaza pe dezvoltarea de operatiuni noi pe teritoriul Indiei datorita potentialului ridicat al pietei dat in principal de forta de munca ieftina si calificata.

De asemenea, in urma cu doar doua zile, Intel a anuntat ca va investi un miliard dolari in India. Si acestia au confirmat ca mare parte din investitiile anuntate se vor indrepta catre sectorul de cercetare si dezvoltare.

Presedintele Microsoft, Bill Gates, a afirmat ca se doreste cresterea fortei de munca din India cu aproximativ 7000 de noi locuri in urmatorii trei sau patru ani.

In prima parte a acestui an, compania Microsoft a deschis un centru de cercetare in Hyderabad, un oras din sudul Indiei. De asemenea, compania a mai anuntat recent, ca luna viitoare va deschide in India, in orasul Bangalore, un “hub” ( n.r., centru ) de dezvoltare si cercetare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Topul criptomonedelor in 2018: Ce s-a intamplat cu Bitcoin?