Next Generation MObile Company (Ngmoco) este o companie profitabila, iar banii pe care Google i-a investit sunt parte a unei noi runde de finantari. Ngmoco dezvolta, in prezent, cateva jocuri importante compatibile platformei iOS, printre care se numara si “We Farm”, al doilea cel mai popular joc pentru iPad.

Investitia nu apartine exclusiv Google, care, in strategia sa de a-si creste dominatia pe piata de jocuri sociale, a bagat 150 milioane dolari in Zynga si a cumparat Slide sau procesatorul de plati virtuale Jambool. Dimpotriva, aceasta actiune a fost initiata de catre fondul de investitii al companiei, care a sustinut in repetate randuri ca este o entitate distincta gigantului online si ca scopul sau este sa faca investitii strategice.

Totusi, nu trebuie sa excludem posibilitatea ca Google nu va colabora cu companiile pe care fondul de investitii al firmei de Internet le-a finantat. De asemenea, nu ar trebui sa ne surprinda daca, in viitor, Ngmoco, spre exemplu, ar dezvolta jocuri compatibile sistemului de operare Android.

Ngmoco

Site: www.ngmoco.com

Locatie: San Francisco, California, Statele Unite ale Americii

Fondat la: 26 iunie 2008

Angajati: 30

Citeste si:

Mai multe despre companie: Ngmoco (“Next Generation MObile COmpany”) dezvolta si produce jocuri pentru iPhone. CEO-ul si fondatorul companiei este Neil Young, actualul director executiv al Electronic Arts.

Google Ventures

Site: www.google.com/ventures

Fondat la: 31 martie 2009

Angajati: 15

Mai multe despre companie: Google Ventures este un fond de investitii interesat de start-up-uri din industrii diverse, printre care Internet, software, hardware, sanatate si altele. Compania investeste in functie de gradul de oportunitate pe care il prezinta un anumit start-up sau de nevoia de capital a respectivului business.

Investitii in: VigLink, Trada, Pixazza, iPierian, Bazaar Labs, Corduro, OpenCandy, Adimab etc.

Sursa foto: www.ngmoco.com