Desi Trilulilu se afla pe locul al doilea dupa Hi5, site-ul lansat in 2007 de catre Sergiu Biris impreuna cu alti patru prieteni, acesta a avut luna trecuta 2,91 milioane de clienti unici comparativ cu cei 4,75 milioane ai retelei de socializare. Pe de alta parte Forum. Softpedia, site de discutii axate pe domeniul tehnologiei a avut 2,76 milioane de utilizatori unici.

Datele SATI masoara traficul, audienta si profilele vizitatorilor site-urilor din Romania inscrise in acest sistem, acesti indicatori fiind folositi pentru stabilirea investitiilor in publicitate de aceea si marea majoritatea a site-urilor care fac parte din studiu provin din portofoliul companiilor de publishing.

Studiul nu ofera insa date despre site-uri foarte utilizate precum Google, Yahoo, YouTube sau retelele de socializare Facebook ori Twitter, devenite tot mai populare in ultimul an, informatii despre aceste site-uri fiind oferite de serviciile Alexa de la Amazon ori de DoubleClick Ad Planner, facilitate a motorului de cautare Google.

Locurile trei si patru din top sunt ocupate de cotidienele tabloid Cancan, respectiv Libertatea, aflate la o distanta de aproape 50.000 de utilizatori unici.

Citeste si:

Pe urmatoarele patru locuri se afla tot site-uri de stiri, trei dintre ele fiind de informatii generaliste (Realitatea.net, Stirileprotv.ro si Adevarul.ro) in timp ce GSP.ro, site-ul aflat pe locul sapte in clasament este site-ul cotidianului Gazeta Sporturilor, cel mai citit ziar de sport din Romania cu 731.000 de cititori, conform datelor dintre aprilie 2009 -aprilie 2010 furnizate de Studiul National de Audienta (SNA).

Pozitia a zecea este ocupata de portalul de afaceri Bizoo.ro care a avut luna trecuta aproximativ 1,63 milioane de unici.

Sursa: Studiul de Audienta si Trafic Internet.