RCS&RDS, cel mai important jucator pe piata de televiziune locala, se departeaza din ce in mai mult de Deutsche Telekom, al doilea operator de televiziune in Ungaria, dupa ce la finalul lui 2009, compania controlata de miliardarul Zoltan Teszari era in fata grupului german cu aproximativ 50.000 de abonati, arata datele publicate de National Communications Authority (NCA), arbitrul telecom pe piata maghiara.

Atat in Romania cat si in Ungaria, RCS&RDS (prin brandul Digi) concureaza cu UPC (compania controlata de grupului american Liberty Global) si cu Deutsche Telekom (DT), in tara noastra germanii fiind prezenti pe segmentul de televiziune prin Romtelecom si NextGen, o companie lansata in urma cu doi ani de Romtelecom.

In ultimele luni, cei de la Deutsche Telekom au devenit tot mai agresivi in atragerea de clienti atat in Ungaria cat si in Romania, conducerea grupului afirmand ca pana in 2012 isi doreste sa fie, cel putin pe piata romaneasca, principalul furnizor de divertisment.

Daca la finalul lui decembrie anul trecut, RCS&RDS era al doilea jucator de televiziune in Ungaria, cu aproximativ 583.000 de clienti, intre timp a inregistrat o crestere cu aproximativ 10.000 de abonati, dar a ajuns pe pozitia a treia in ceea ce priveste serviciile TV.

In acelasi timp, T-Home (compania detinuta de Deutsche Telekom) a crescut de la in jur de 535.000 de utilizatori in decembrie 2009 la la circa 618.000 la finalul lui iunie anul acesta.

Astfel, compania controlata de DT are in prezent cu aproximativ 25.000 de utilizatori mari mult fata de RCS&RDS, in timp ce la finalul anului trecut compania lui Teszari avea un avans de circa 48.000 de abonati fata de grupul german.

Pe de alta parte, UPC continua sa isi mentina prima pozitie insa operatorul a pierdut in primul semestru din acest an peste 22.000 de abonati.

Numarul de clienti de televiziune in Ungaria la 30 iunie 2010:

Compania celor de la Liberty Global pierde tot mai multi clienti de televiziune si in Romania, unde operatorul este al doilea furnizor de servicii TV cu 1.178.500 de clienti la finalul lui iunie, dar se apropie puternic de Romtelecom si NextGen care impreuna aveau la sfarsitul lui iunie in jur de 1.100.000 de abonati.

In afara de Ungaria, RCS&RDS mai este prezent in Spania, Cehia, Croatia, Slovacia si Serbia.

Numarul de clienti de televiziune in Ungaria la 31 decembrie 2009:

Sursa: National Communications Authority


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Aplicatia Digi.Online lanseaza functionalitati noi