Facebook, cea mai populara retea de socializare la nivel mondial, cu peste 500 de milioane de utilizatori, a cumparat compania californiana Chai Labs cu aproximativ 10 milioane de dolari, scrie cotidianul britanic The Guardian citand portalul All Things Digital.

Aceasta este cea mai noua achizitie a Facebook dupa ce in urma cu o luna a cumparat compania de recomandari de calatorii NextStop.

Chai Labs este condusa de fostul manager de produse al AdSense, o aplicatie lansata de Google prin care proprietarii de site-uri pot castiga bani din postarea de reclame ale motorului de cautare american.

Chai Labs este descrisa ca fiind “o platforma care permite publisherilor sa adapteze si sa lanseze site-uri de cautare scalabile si prietenoase”, iar posibilitatea de a ajuta companiile de media sa creeze, pastreze si furnizeze continut este un lucru important pentru Facebook avand in vedere ca managementul retelei de socializare isi doreste mai degraba sa lucreze cu companiile de media decat sa fie in competitie cu ele.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Facebook vrea sa uneasca Messenger, Instagram si WhatsApp