Hulu, compania detinuta de trei dintre cei mai mari retele din televiziune din SUA si care controleaza site-ul cu acelasi nume, vrea mai mult de doua miliarde de dolari din listarea pe bursa, au declarat surse apropiate situatiei, scrie publicatia americana BusinessWeek.

Oficialii companiei nu au dorit sa comenteze speculatiile, insa Jason Kilar, directorul general al Hulu a declarat recent pentru Bloomberg Television ca isi doreste sa dezvolte compania pe termen lung si ca listarea este una dintre optiuni. O posibila finantare ar putea permite Hulu furnizarea a mai multe programe de televiziune.

Hulu a fost fondata in 2007 de catre NBC Universal si Fox (retea de televiziune din grupul News Corporation, controlat de magnatul media Rupert Murdoch) si a inceput ca un serviciu prin care telespectatorii puteau privi programele televizate gratuit online,.

Compania a avut anul trecut venituri de peste 100 de milioane de dolari, iar anul acesta afacerile Hulu au trecut deja peste aceasta suma. Site-ul inregistreaza de asemenea profit net.

Hulu a avut aproximativ 28,5 milioane de vizitatori in iulie, aflandu-se intre primele zece site-uri de continut video online din SUA, potrivit companiei de cercetare ComScore.

Printre actionarii Hulu se numara retelele de televiziune NBC Universal, Fox si ABC.

Oferta publica initiala a Hulu vine la scurt timp dupa ce mai mult companii din zona de media si tehnologie au anuntat ca vor sa isi finanteze astfel businessul, printre acestea numarandu-se furnizorul de servicii de telefonie prin internet Skype si compania de media online Demand Media.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Murdoch: Industria TV trebuie sa raspunda Netflix puternic