Traficul mobil de date din lume s-a triplat

Traficul mobil de date a continuat sa creasca exponential, chiar si dupa punctul istoric atins in decembrie 2009, atunci cand traficul de date a depasit pentru prima oara traficul de voce, arata masuratorile de trafic realizate de Ericsson.

La ora actuala, serviciile de broadband mobil reprezinta aproximativ 10% din numarul total de abonamente mobile, insa genereaza cea mai mare parte din traficul mondial de date.

Masuratorile de trafic realizate de Ericsson in retele din toata lumea demonstreaza ca traficul mobil de date este aproape triplu fata de anul trecut, crescand de zece ori mai rapid decat traficul de voce.

Conform statisticilor Ericsson, in al doilea trimestru al anului traficul mobil de date masurat la nivel mondial a fost de aproximativ 225.000 TB pe luna.

"Atat dezvoltarea tehnologiei de broadband mobil, cat si beneficiile aduse de aceasta sunt de netagaduit", a spus Håkan Eriksson (foto), senior vicepresedinte si director al departamentului tehnic din cadrul Ericsson si presedinte al Ericsson Silicon Valley.

Modelul de business pentru broadband mobil pune accentul din ce in ce mai mult pe cresterea profitabilitatii clientilor si pe diferentierea lor prin servicii de calitate.

"Operatorii se concentreaza pe dezvoltarea de retele IP end-to-end, aceasta orientare fiind esentiala pentru a raspunde cresterii masive a traficului, precum si pentru a reduce costurile si a imbunatati experienta utilizatorului final", a adaugat Eriksson.

Ericsson a furnizat cea mai mare parte a retelelor HSPA din lume care sustin servicii de Internet cu viteze de peste 14,4 Mbps si este singurul furnizor de tehnologie care participa in toate proiectele de constructie a retelelor 4G/ LTE care se desfasoara in acest moment pe mapamond.

Daca in prezent numarul de utilizatori de telefonie mobila a ajuns la 5 miliarde, Ericsson estimeaza un numar total de 50 de miliarde de dispozitive conectate pana la sfarsitul acestei decade.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Averea lui Musk a crescut cu 5,2 miliarde de dolari numai în ultima săptămână
Setari Cookie-uri