IBM va suporta incepand cu anul viitor OpenDocument

IBM intentioneaza sa suporte incepand cu anul viitor standardul OpenDocument in software-ul sau desktop, un produs ce intentioneaza sa-l comercializeze agresiv in tarile dezvoltate.

Compania a anuntat ca Workplace Managed Client va putea citi, scrie si salva documente in formatul OpenDocument. OpenDocument, sau ODF, este un set standard de formate document pentru aplicatii desktop.

IBM isi exprimase deja public sprijinul pentru OpenDocument, considerat de companie un mijloc de a submina dominanta Microsoft in domeniul software-lor desktop. Insa viitoarele produse Workplace vor fi primele de la IBM ce vor suporta OpenDocument, un standard ratificat in luna mai a acestui an.

In septembrie, statul Massachusetts a luat decizia de a standardiza toate aplicatiile desktop pe OpenDocument. Insa acea decizie a fost contestata de administratia de stat.

In ceea ce priveste IBM, in loc sa creeze un analog al Microsoft Office, compania ofera editori pentru crearea documentelor, spreadsheet-urilor sau prezentarilor in cadrul unui browser Web. Documentele sunt distribuite printr-un portal Web si sunt stocate in directoare accesabile. Controlul accesului si uneltele de management a documentelor permit utilizatorilor sa imparata si sa editeze docomente impreuna cu alti utilizatori.

Pana acum, Workplace a suportat formatele unor produse open-source precum OpenOffice, din care este derivat OpenDocument. Software-ul Workplace Managed Client poate de asemenea citi, scrie si edita documente create cu Microsoft Office.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri