Un judecator spaniol a deschis o ancheta pentru a stabili daca Google a colectat ilegal date prin intermediul retelelor wireless nesecurizate in timp ce strangea fotografii pentru serviciul Street View, potrivit Mediafax care citeaza cotidianul american The New York Times.
Judecatorul, Raquel Fernandino, a cerut unui reprezentant al Google sa apara in fata curtii in octombrie, in cadrul unui proces initiat de o asociatie spaniola a utilizatorilor de internet.

Serviciul de arhive foto Street View a provocat probleme de ordin legal si in alte state europene cu legislatie mai stricta in domeniul vietii private, printre care Germania si Elvetia. In luna mai, un judecator din Hamburg, Germania, a deschis o ancheta penala referitoare la colectarea de catre Google de date prin retelele Wi-Fi.

Compania a caracterizat situatia ca fiind un accident si si-a cerut scuze pentru ceea ce a denumit "o eroare de programare".

Un purtator al Google Spania a declarat ca detinatorul celui mai mare motor de cautare pe internet din lume intentioneaza sa coopereze pe deplin cu autoritatile.

Compania a introdus Street View in Spania in urma cu trei ani. Planurile de extindere a serviciului au fost amanate pana la rezolvarea problemelor legate de colectarea datelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri