"Se aproba contractarea de catre SNR a unui credit de aproximativ 130 milioane de euro in scopul refinantarii creditelor existente ale societatii si demararea procedurilor legale pentru contractarea creditului", se arata intr-o hotarare a actionarului unic.

Refinantarea creditelor este parte a programului de modernizare, reorganizare si reducere a cheltuielilor SNR, adoptat prin hotarare de guvern la inceptul lunii mai.

Reorganizarea SNR urmareste realocarea a 700-800 de salariati, din cei 2.000 existenti, eficientizarea cheltuielilor cu personalul si financiare, precum si aplicarea unor masuri de reducere a costurilor operationale si directe, care vor genera economii de 76,78 milioane de lei pana in 2012.

Deflacat, diminuarea cheltuielilor financiare va aduce operatorului economii de 36,03 milioane de lei. Prin refinantarea creditelor, managementul SNR a estimat ca va obtine economii de 1,21 milioane lei pana pana in 2012.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al SNR pentru acest an, cheltuielile operatorului cu dobanzile se ridica la 24,49 milioane de lei, la care se adauga alte cheltuieli financiare de 10 milioane de lei.

SNR si-a bugetat cheltuieli pentru investitii de 251,85 milioane de lei, iar ratele aferente creditelor de investitii sunt de 78,05 milioane de lei. Bugetul de investitii este acoperit din surse proprii - 105,58 milioane de lei si credite bancare - 145,26 milioane de lei.

Citeste si:

La finele anului 2009, Ministerul Comunicatiilor a hotarat incheierea unui contract de credit furnizor de 33,91 milioane de euro pentru dezvoltarea de catre Omnilogic a unei retele de transport si acces de tip WiMAX pentru SNR.

In luna iulie a acestui an, SNR a anuntat ca UniCredit Tiriac Bank a castigat o licitatie pentru acordarea unui credit de 10 milioane de euro, destinat achizitionarii de produse, lucrari si servicii auxiliare necesare realizarii proiectului WiMAX.

Infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania.

Sub brandul Radiocom, compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet.

Pentru acest an, veniturile totale ale operatorului sunt estimate la 358,7 milioane de lei, iar profitul net la 466.030 lei.