Compania de consultanta IDC a facut cunoscute informatiile de piata corespunzatoare celui de-al treilea trimestru al anului 2005(1) , care arata ca HP isi mentine, pentru al 14-lea trimestru consecutiv, prima pozitie la nivel mondial pentru veniturile corespunzatoare tuturor tipurilor de sisteme de stocare pe disc. HP detine o cota de piata de 23,5 procente si a inregistrat o crestere a veniturilor de 14,4 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In acest interval, veniturile la nivel mondial ale HP corespunzatoare sistemelor externe de stocare pe disc au crescut de doua ori mai rapid decat cele obtinute de EMC, cresterea inregistrata fiind de 14,7 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea veniturilor obtinute de HP pe piata retelelor NAS (network-attached storage) a depasit cresterea veniturilor obtinute de EMC si Network Appliance cu 10,7 procente fata de trimestrul precedent si cu 27, 5 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, HP a preluat de la Dell prima pozitie in ceea ce priveste numarul de unitati NAS vandute.

HP ocupa prima pozitie si la veniturile obtinute pe piata iSCSI si a retelelor SAN (storage area network) deschise, cu o cota de piata de 25 de procente. De asemenea, HP detine primul loc si la numarul total de unitati SAN deschise vandute.

Continuam sa dominam piata sistemelor de stocare, spune Bob Schultz, prim vicepresedinte si director general al diviziei StorageWorks din cadrul HP. In ultimele luni, am intreprins o serie de masuri pentru a ne consolida afacerea, care au condus la obtinerea unor progrese evidente prin cresterea importanta a veniturilor asociate segmentelor EVA si XP.

In acest trimestru, HP a achizitionat compania AppIQ si a inceput vanzarea pachetului HP Storage Essentials 5.0 ambele initiative servind la dezvoltarea strategiei HP de unificare a administrarii serverelor si sistemelor de stocare.

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor individuali, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii. In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 octombrie 2005, veniturile obtinute de HP au totalizat 86.7 miliarde USD. M
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri