eMag, cel mai mare retailer online pe piata locala, vrea sa vanda peste 1.000 de tablete Dell Streak pana la finalul anului, a declarat Iulian Stanciu, directorul general al companiei. Produsul care este vandut cu 2700 de lei, deocamdata doar prin eMag, este considerat de presa internationala primul mare competitor pentru iPad, tableta lansata de Apple la inceputul lunii aprilie.
Oficialii eMag nu au precizat care este perioada in care vor distribui in exclusivitate produsul, insa au declarat in acesta va fi comercializat si de operatorii de telefonie mobila impreuna cu oferte de abonamente, lucru pe care Iulian Stanciu si-ar dori sa-l faca si eMag.

Pretul de 2.700 include TVA si totodata transportul la locuinta cumparatorului.

In aproximativ o ora si jumatate de la lansarea produsului pe site, eMag inregistrase deja zece comenzi, a mai spus Stanciu.

Tableta are un ecran de 5 inchi (la jumatate fata de cel de 9,7 inchi al iPad), ruleaza pe platforma Android dezvoltata de Google, are conectivitate Wi-Fi, Bluetooth si 3G, poate primi si forma apeluri de voce, trimite e-mailuri si SMS-uri si se adreseaza mai ales mediului de business si studentilor.

”Dell Streak se pozitioneaza intre smarphone-ul tradional si tabletele cu ecrane mai mari” , a declarat Ron Garriques, presedintele Dell Communication Solutions Group.

Lansarea din Romania vine dupa ce tableta a fost lansata in iunie in Marea Britanie, iar ulterior in apoi in Franta, Germania si Statele Unite.

Comparativ, in SUA, produsul este comercializat cu 299 de dolari pentru un contract de doi ani cu operatorul telecom AT&T si cu 549 de dolari la liber.

Aceasta lansare vine la patru luni si jumatate dupa ce Apple a lansat iPad, dispozitiv vandut de atunci si pana la inceputul lui august in aproximativ 3,3 milioane de unitati la nivel mondial.

Pe piata locala numai Emag a vandut de la jumatatea lui aprilie in jur de 400 de exemplare iPad, insa daca stocul disponibil ar fi fost pe masura cererii, compania ar fi vandut pana acum peste 1000 de unitati, a spus directorul general al retailerului. Produsul a fost disponibil si pe site-ul PCfun.ro, principalul competitor al eMag sau pe cel al retailerului Evomag.ro

Tableta celor de la Dell despre care Iulian Stanciu spune ca un produs ce va fi vandut atat in categoria smartphone-urilor cat si a laptopurilor ca concura insa si cu iPhone 4, telefonul lansat saptamana trecuta de eMag la preturi intre 4.989 si 7.739 de lei si al carui prim stoc de 40 de exemplare a fost finalizat deja.

Printre companiile care ar putea lansa produse asemanatoare in urmatoarea perioada se numara Microsoft, Research In Motion (producatorul BlackBerry), Samsung si British Telecom.

Sursa foto: Dell

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri