Actiunile Facebook sunt trazactionate la maximum 76 de dolari pe unitate, iar analistii cred ca listarea pe bursa a retelei de socializare va fi cea mai mare din sectorul IT dupa cea a Google de 1,67 miliarde de dolari din 2004.

Comparativ, companii listate deja precum eBay sau Yahoo sunt evaluate la 30,1 miliarde de dolari, respectiv 18,3 miliarde de dolari.

Insa, in timp ce Facebook si alte companii de succes din Silicon Valley precum Twitter, LinkedIn sau Zynga isi amana listarea pe bursa deoarece actionarii percep aceasta perioada ca fiind una slaba pentru tranzactii bursiere, exista si investitori care nu mai vor sa astepte.

Citeste si:

Acestia cumpara actiuni in companii din tehnologie sperand ca atunci cand acestea vor fi listate la bursa vor vinde actiunile la preturi mari.

Mark Zuckerberg, directorul general al retelei de socializare care este detinuta de mai multe fonduri de investitii, a afirmat de curand ca Facebook nu va fi listata pana in 2012. Insa angajatii si investitorii sunt liberi sa vanda actiuni si inainte de listarea pe bursa, multi facand acest lucru pentru a isi mari castigul.

Facebook estimeaza pentru acest an venituri intre 1,2 mld. dolari si 2 mld. dolari. Potrivit unor analisti, business-ul Facebook ar putea valora in 2011 aproximativ 59 miliarde de dolari, iar in 2015 peste 100 miliarde de dolari.