Facebook, cea mai mare retea de socializare la nivel global, cu peste 500 de milioane de utilizatori, valoreaza aproximativ 33,7 miliarde de dolari, conform unor tranzactii realizate pe piata secundara, valoarea companiei lansate in 2004 fiind mai mare decat cea a site-ului de licitatii electronice eBay sau cea a Yahoo, scrie cotidianul britanic Financial Times.
Actiunile Facebook sunt trazactionate la maximum 76 de dolari pe unitate, iar analistii cred ca listarea pe bursa a retelei de socializare va fi cea mai mare din sectorul IT dupa cea a Google de 1,67 miliarde de dolari din 2004.

Comparativ, companii listate deja precum eBay sau Yahoo sunt evaluate la 30,1 miliarde de dolari, respectiv 18,3 miliarde de dolari.

Insa, in timp ce Facebook si alte companii de succes din Silicon Valley precum Twitter, LinkedIn sau Zynga isi amana listarea pe bursa deoarece actionarii percep aceasta perioada ca fiind una slaba pentru tranzactii bursiere, exista si investitori care nu mai vor sa astepte.

Acestia cumpara actiuni in companii din tehnologie sperand ca atunci cand acestea vor fi listate la bursa vor vinde actiunile la preturi mari.

Mark Zuckerberg, directorul general al retelei de socializare care este detinuta de mai multe fonduri de investitii, a afirmat de curand ca Facebook nu va fi listata pana in 2012. Insa angajatii si investitorii sunt liberi sa vanda actiuni si inainte de listarea pe bursa, multi facand acest lucru pentru a isi mari castigul.

Facebook estimeaza pentru acest an venituri intre 1,2 mld. dolari si 2 mld. dolari. Potrivit unor analisti, business-ul Facebook ar putea valora in 2011 aproximativ 59 miliarde de dolari, iar in 2015 peste 100 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri