Planul de reorganizare al Flanco International, al treilea retailer de electronice si IT pe piata locala, a fost aprobat in unanimitate de catre cele patru grupe de creditori, a anuntat Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al Flanco, scrie Mediafax.
“Aprobarea planului de reorganizare reprezinta unul dintre pasii finali inaintea iesirii oficiale din insolventa. Intern, consideram acest proces deja incheiat, Flanco fiind in acest moment o companie noua, restructurata”, a declarat Adrian Olteanu, directorul general al Flanco, companie care a solicitat deschiderea procedurii de insolventa in decembrie anul trecut.

La sfarsitul lunii trecute, oficialii Flanco declarau ca sunt in discutii avansate cu doi investitori, si ca in septembrie la finalizarea planului de reorganizare, compania urmeaza sa aiba un nou actionar majoritar.

Prin aceasta reorganizare, creditorii grupului Flamingo ar putea obtine pana la 20 de milioane de euro din suma de 61,8 milioane de euro datorata de companiile Flanco International, Flamingo International, Flamingo Computers si Flamingo Distribution Center care formeaza grupul.

Printre cei mai importanti creditori ai Flanco se numara ING Bank NV Amsterdam- Sucursala Bucuresti (17,5 mil. euro), Unicredit Tiriac Bank (10,5 mil. euro), BRD – Group Societe Generale (6,1 mil. euro) si Cetelem IFN (3,2 mil.euro).

Conducerea companiei care a avut vanzari de 70 de milioane de euro in 2009, isi propune pentru 2011 sa ajunga la un business de 110 milioane de euro si o cota de piata de 10%.

Planul de reorganizare prevede, printre altele, transferul fondului de comert si creantele impotriva tertilor ale Flanco International catre New Flanco, o firma nou-infiintata, unde Flanco International este asociat unic, care, ulterior, va putea sa atraga surse de finantare de la banci si credite de tip furnizor din partea partenerilor comerciali ai Flanco International.

"Activitatea desfasurata de catre Flanco International se va desfasura dupa data confirmarii planului si transferului fondului de comert in cadrul New Flanco, aceasta preluand integral afacerea dezvoltata de Flanco International", potrivit planului de reorganizare al Flanco publicat de Casa de Insolventa Transilvania.

Fondul de comert al Flanco International a fost estimat la 10 milioane de euro, in baza evaluarilor realizate de CS Invest Consultants SRL.

"Flanco International va avea posibilitatea ca in vederea asigurarii continuitatii activitatii New Flanco si asigurarii incasarii pretului vanzarii fondului de comert si al creantelor sa instraineze in tot sau in parte partile sociale detinute in cadrul New Flanco, catre unul sau mai multi investitori cu o putere financiara semnificativa, care sa aiba capacitatea de a sustine activitatea curenta a New Flanco", se mai arata in raport .

In document se precizeaza ca oferta de preluare care va avea prioritate va fi acea care va prevedea cel putin ca noul investitor sa realizeze o infuzie de capital in cadrul New Flanco de patru milioane de euro.

Societatea opereaza retelele de retail Flanco si Flanco World care au in total 70 de magazine.

Cu un capital social de 3,74 milione de lei, Flanco International este controlata integral de Flamingo International si se afla in procedura de insolventa din decembrie 2009, la fel ca si asociatul unic.

La mijlocul lunii decembrie 2009, ING Bank Romania a declansat procedura de executare silita asupra Flamingo International, Flamingo Computers, Flanco International si Flamingo Distribution Center.

Decizia a venit in urma esecului conducerii Flamingo de a respecta termenii intelegerii incheiate in noiembrie 2009 privind restructurarea unei linii de credit de 17,5 milioane euro de la ING Bank.

Datoriile Flanco au atins 23 milioane de euro, iar la nivel de grup au ajuns la 61,85 milioane de euro, potrivit datelor Casei de Insolventa Transilvania, din care creditorii ar fi putut recupera cel mult de 20 milioane de euro.

Flamingo are un capital social de 77,9 milioane de lei, divizat in 779 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Dragos Cinca, fondatorul retailerului, acesta controland, potrivit celor mai recente raportari, 25,19% din titluri.

Midfair Management Services SRL Bucuresti controleaza 21,96% din actiunile Flamingo, iar societatea Nova Trade, detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, are o participatie de 14,95%.

In actionariatul Flamingo se mai regasesc Alexandru Ion Tiriac, cu 5,12%, si Flanco Holding, cu mai putin de 5% din capital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri