Numarul angajatilor din centrul de dezvoltare de software din Iasi al retailerului online Amazon.com se va dubla in urmatorii doi-trei ani, decizia de extindere avand la baza nivelul avansat de pregatire al informaticieniilor din aceasta zona, potrivit reprezentantilor companiei.
"Am decis sa extindem centrul de dezvoltare din Iasi, deschis acum cinci ani, in primul rand datorita nivelului avansat de pregatire pe care il au informaticienii din aceasta zona. In centrul de dezvoltare de aici incercam sa rezolvam probleme complexe de scalabilitate, cu care putine companii din lume se confrunta, avand in vedere dimensiunea si specificul Amazon", a declarat Lucian Vornicu, directorului centrului de dezvoltare din Iasi al Amazon, citat de Mediafax.

Conform datelor publicate de Registrul Comertului, Amazon Development Center avea 29 de angajati in 2009, cu patru mai mult decat in anul anterior.

Amazon a inchiriat 1.400 metri patrati de spatii de birouri clasa A in complexul Palas din Iasi, de aproape trei ori mai mult fata de suprafata ocupata anterior.

Directorului centrului de dezvoltare din Iasi al retailerului online a precizat ca la Iasi se dezvolta aplicatii numai pentru companie.

"Echipele din Iasi nu sunt agrenate intr-un stil de dezvoltare de tip outsourcing, ci sunt implicate in «full-cycle development», angajatii fiind incurajati sa participe la realizarea de software in toate fazele sale: conceperea de specificatii, arhitectura, dezvoltare, terminand cu testarea, lansarea si imbunatatirea tehnologiilor deja lansate", a afirmat Vornicu.

Amazon nu are in plan, deocamdata, sa dechida un magazin online in Romania, potrivit oficialului companiei.

"La acest moment, nu exista planuri imediate pentru a deschide o prezenta retail in Romania. Dar Romania este una dintre tarile din care, incepand cu acest an, se pot comanda foarte multe produse de pe site-urile europene ale Amazon. Costurile de transport au fost reduse, iar selectia a fost mult extinsa astfel incat tot mai multi clienti din Romania sa poata cumpara cu usurinta de pe Amazon.co.uk, Amazon.de sau Amazon.fr. ", a explicat Vornicu.

Centrul de dezvoltare software al Amazon in Romania a fost deschis la Iasi in 2005.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri