Lupta pe internet mobil continua: Vezi ultimele mutari ale RCS&RDS si Cosmote

RCS&RDS, cel mai mare furnizor de internet pe piata locala, a lansat prima oferta de internet mobil pe baza de cartele preplatite, dupa ce in ultimele luni oferte asemanatoare au fost lansate de principalii operatori de telefonie Orange, Vodafone si Cosmote. Pe de alta parte, Cosmote, a anuntat ca a marit viteza maxima de descarcare de la 7,2 Mbps la 21,6 Mbps pentru utilizatorii de cartele prepay de internet mobil.

Dupa ce in primavara Vodafone a lansat serviciile de internet mobil cu viteze de pana la 21,6 Mbps si pentru cei care prefera cartelele preplatite, in august acelasi lucru a fost facut de Orange si Cosmote.

Ultima companie care a introdus internetul mobil prepay este RCS&RDS, compania oferind internet mobil de 7,2 Mbps, cu trafic nelimitat pentru 4,96 euro, cu TVA.

Serviciul este disponibil în toate zonele în care compania dispune de acoperire 3G, adica in peste 230 de localitari din Romania si in peste 5.000 kilometri de drumuri nationale.

Pe de alta parte, Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila din Romania, a anuntat ca viteza maxima de descarcare a fost majorata de la 7,2 Mbps la 21,6 Mbps, viteza de transfer pe care clientii Cosmote o pot obtine prin achizitionarea unui modem.

Compania controlata de OTE a lansat internetul mobil in primavara acestui an, viteza maxima oferita fiind de 21,6 Mbps, iar in urma cu cateva saptamani a introdus si serviciile de internet pe baza de cartela, viteza initiala oferita la descarcare fiind de pana la 7,2 Mbps.

Compania grupului OTE si Vodafone sunt operatorii care ofera internet mobil cu cele mai mari viteze pe piata locala, serviciile 3G de la Cosmote fiind disponibile in aproximativ 3.300 de localitati din tara, in timp ce Vodafone ofera internet mobil in aproximativ 90% din suprafata tarii prin banda de 900 de Mhz.

Majoritatea operatorilor de telefonie mobila sunt intr-o competitie acerba pentru a atrage clienti de internet mobil avand in vedere ca acesta este unul dintre segmentele telecom care inca inregistreaza rate de crestere importante.

De exemplu, anul trecut numarul conexiunilor broadband la puncte mobile active a crescut cu aproximativ 65%, de la 1,5 milioane la finalul 2008 la 2,5 milioane de conexiuni la sfarsitul lui 2009, conform datelor ANCOM.

Ofertele celor patru operatori care ofera internet mobil prepay:

Sursa: Companiile


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri