StarCraft II: Wings of Liberty a devenit cel mai bine vandut joc pentru PC din 2010 si cel mai rapid vandut joc de strategie in timp real din toate timpurile.

Jocul s-a lansat simultan in America de Nord, Europa, Coreea de Sud, Australia, Noua Zeelanda, Rusia, Brazilia, Chile, Argentina, Singapore, Indonezia, Malaezia, Tailanda, Filipine si regiunile din Taiwan, Hong Kong, si Macau pe 27 iulie. StarCraft II: Wings of Libertys-a vandut in mai mult de 1,5 milioane de exemplare in primele 48 de ore de la lansare, stabilind astfel recordul pentru vanzarea cea mai rapida a unui joc de strategie din toate timpurile, castigand de asemenea numeroase premii si note maxime din partea editorilor principalelor publicatii de jocuri.

"Apreciem entuziasmul pe care jucatorii din intreaga lume l-au aratat fata de StarCraft II," a mentionat Mike Morhaime, presedinte si co-fondator al Blizzard Entertainment.

In Romania, jocul a fost adus de catre Best Distribution, principalul importator si distribuitor local de jocuri, care estima sa vanda circa 10.000 unitati pana la finalul lui 2010.

Citeste si:

"Evolutia vanzarilor StarCraft II in Romania a depasit asteptarile noastre initiale. In prima luna dupa lansarea jocului pe piata romaneasca am vandut circa 9.000 de unitati", a declarat Andreea Allardin, directorul general Best Distribution.

StarCraft II: Wings of Liberty este continuarea marelui succes Blizzard Entertainment din 1998, StarCraft, joc considerat de gamerii si criticii din intreaga lume drept unul dintre cele mai bune jocuri de strategie in timp real din toate timpurile.

Avand un motor de grafica 3D cu rezonanta, StarCraft II se concentreaza inca o data pe conflictul dintre protoss, terrans si zerg, fiecare parte desfasurandu-si legiuni de veterani imbunatatite si noi tipuri de unitati. Modul online al StarCraft II este disponibil prin intermediul noii versiuni de Battle.net, serviciu renumit al Blizzard Entertainment. Battle.net a fost refacut din temelii pentru a deveni principala destinatie online pentru jucatorii Blizzard, cu numeroase imbunatatiri si caracteristici noi, precum comunicarea voce, gazduire fisiere cloud, clasamente, realizari, stat-tracking si multe altele.

Campania solo pentru StarCraft II: Wings of Liberty continua saga epica din StarCraft: Brood War. Linia povestii nareaza aventurile lui Jim Raynor si prezinta atat fete familiare, cat si noi eroi. Jucatorii isi pot personaliza experienta, alegandu-si propriul mod de realizare al misiunii si selectand imbunatatiri ale tehnologiei si cercetarii pentru a se potrivi cu stilul de joc de-a lungul intregii campanii de 29 de misiuni. Sunt incluse si diverse mini-jocuri in mod challange cu scopul de a familiariza jucatorii cu strategia multiplayer.