Cyber-infractorii, motivati de bani si inarmati cu tehnologie sofisticata, reprezinta o amenintare tot mai mare pentru economia americana, a declarat directorul Serviciilor Secrete din SUA, Ralph Basham, in cadrul unei conferinte pe probleme de securitate, desfasurata la San Francisco.

HACKERI.

Infractorii informatici sunt tot mai periculosi
Potrivit unui articol din Washington Post, versiunea electronica, au fost semnalate tot mai multe fraude prin care sunt obtinute in mod ilegal informatii private ale cetatenilor sau ale companiilor.

FRECVENTE.

In ultima perioada, numarul si viteza fraudelor electronice au crescut in mod continuu, pe masura ce hackerii au dezvoltat programe de spionaj tot mai sofisticate prin care inregistreaza informatiile tastate de utilizatorii calculatoarelor personale sau monitorizeaza mesajele acestora. Totodata, atacurile hackerilor se concentreaza tot mai mult asupra companiilor mici, care nu dispun de fonduri suficiente pentru a achizitiona software de protectie, a declarat, in cadrul aceluiasi eveniment, Howard Schmidt, fost consilier pe probleme de securitate electronica al presedintelui George W. Bush.

Potrivit analistilor din sectorul informatic, hackerii nu mai sunt motivati doar de "placerea" de a produce pagube sistemelor de operare ale anumitor companii, alegand, in schimb, sa colaboreze cu organizatiile mafiote si sa obtina castiguri de pe urma furtului de informatii private.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »



Citeste si