"Am fost contactati recent de biroul procurorului din Texas, care examineaza modul in care Google respecta regulile concurentei", anunta un direct din cadrul companiei, Don Harrison, arata Mediafax.

"Ne bucuram ca putem raspunde intrebarilor, pentru ca suntem convinsi ca Google actioneaza in interesul utilizatorilor", adauga el.

Compania Mountain View (California) a explicat ca uneori este nevoita sa raspunda unor intrebari referitoare la "impartialitatea rezultatelor".

Trei site-uri au reclamat ca apar prea tarziu in cautarile pe Google - Foundem, SourceTool si myTriggers. Potrivit Google, cele trei site-uri au aceiasi avocati ca si Microsoft, iar compania Foundem este finantata de o companie care are legaturi cu Microsoft.

Citeste si:

Comisia Europeana a lansat in februarie o ancheta preliminara privind presupuse abuzuri comise de Google, dupa reclamatii facute de trei companii, intre care Foundem.

In Statele Unite, Google a fost anchetata de mai multe ori pentru practici anticoncurentiale, dar nu a fost condamnata niciodata.
Google a explicat ca rezultatele motorului de cautare sunt ordonate strict in functie de cuvintele cautate, fara a fi favorizat un site sau altul.

"Facem destul eforturi pentru a explica modul in care functioneaza motorul online de cautare si ascultam cu atentie motivele care starnesc ingrijorare. Ne concentram pe utilizatori, nu pe site-uri", explica Don Harrison.

Potrivit statisticilor, 66% dintre cautarile utilizatorilor americani de Internet se fac pe Google.