Arbitrul telecom vrea sa schimbe regimul de autorizare al operatorilor

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) supune consultarii publice un proiect de modificare a Deciziei nr. 338/2010 privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice.

In urma reuniunilor cu industria, ANCOM a constatat ca sunt necesare anumite modificari menite sa clarifice modul de completare a Fisei de descriere a retelelor si serviciilor si a Listei localitatilor in care se furnizeaza efectiv retele publice terestre la punct fix pe suport fizic.

Intrucat anumiti furnizori au solicitat clarificari in ceea ce priveste completarea Fisei de descriere a retelelor si serviciilor in cazul retransmisiei serviciilor de programe media audiovizuale utilizand tehnologia IP, ANCOM a completat Fisa cu enumerarea exemplificativa a tehnologiilor actuale - CATV, DVB-C/Mx si IPTV - utilizate pentru retransmisia programelor media audiovizuale.

In cadrul Fisei de descriere a retelelor si serviciilor (anexa 3 a Deciziei nr. 338/2010), ANCOM propune introducerea unei sectiuni noi cu scopul de a obtine informatii exacte referitoare la infrastructura (proprie sau apartinand unui tert) utilizata de operatori pentru furnizarea fiecarui serviciu indicat in autorizarea generala.

Proiectul de decizie supus consultarii publice propune si introducerea unui set de parametri tehnici pentru retelele de comunicatii electronice utilizate pentru retransmisia serviciilor de programe audiovizuale. Masurile propuse sunt menite sa protejeze interesele utilizatorului final in relatia acestuia cu furnizorii, parametrii tehnici propusi fiind esentiali pentru asigurarea existentei unor retele publice de comunicatii electronice capabile sa retransmita serviciile de programe audiovizuale la un nivel al semnalului care sa reflecte corect din punct de vedere tehnic programele audiovizuale retransmise in cadrul retelei.

Furnizorii care au fost deja autorizati sa furnizeze retele/servicii de comunicatii electronice in baza Deciziei presedintelui ANCOM nr. 338/2010 nu mai trebuie sa transmita o noua fisa de descriere a retelelor si serviciilor. Pentru a nu crea o situatie defavorabila celor care se afla in curs de reautorizare, vechile formulare vor fi utilizate in paralel cu noile formulare pentru o perioada de 10 zile de la data intrarii in vigoare a proiectului.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri