Compania poloneza de telecomunicatii Telekomunikacja Polska (TP), controlata de France Telecom, trebuie sa plateasca daune de 1,568 miliarde zloti (circa 400 milioane euro) catre Danish Polish Telecommunications Group, potrivit deciziei unui tribunal de arbitraj, transmite Reuters.
Disputa, veche de noua ani, vizeaza volumele de trafic din reteaua poloneza de fibra optica din perioada 1994-2009, compania daneza sustinand ca are dreptul la 14,8% din profitul net al retelei din acest interval, informeaza Mediafax.

Decizia tribunalului de arbitraj constituit la Viena vizeaza tarifele de transport din perioada 1994-2004, iar GN Store Nord, actionarul majoritar al Danish Polish Telecom, a anuntat ca va solicita compensare si pentru perioada 2005-2009.

TP a anuntat ca decizia nu va afecta politica de dividende a companiei, dar va avea un impact negativ asupra profitului net consolidat din perioada ianuarie-septembrie 2010, cat si asupra rezultatelor pe intregul an.

France Telecom a anuntat luni ca isi mentine estimarile privind rezultatele financiare proprii si ca divizia poloneza analizeaza viabilitatea unei contestatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri