Compania poloneza de telecomunicatii Telekomunikacja Polska (TP), controlata de France Telecom, trebuie sa plateasca daune de 1,568 miliarde zloti (circa 400 milioane euro) catre Danish Polish Telecommunications Group, potrivit deciziei unui tribunal de arbitraj, transmite Reuters.

Disputa, veche de noua ani, vizeaza volumele de trafic din reteaua poloneza de fibra optica din perioada 1994-2009, compania daneza sustinand ca are dreptul la 14,8% din profitul net al retelei din acest interval, informeaza Mediafax.

Decizia tribunalului de arbitraj constituit la Viena vizeaza tarifele de transport din perioada 1994-2004, iar GN Store Nord, actionarul majoritar al Danish Polish Telecom, a anuntat ca va solicita compensare si pentru perioada 2005-2009.

TP a anuntat ca decizia nu va afecta politica de dividende a companiei, dar va avea un impact negativ asupra profitului net consolidat din perioada ianuarie-septembrie 2010, cat si asupra rezultatelor pe intregul an.

France Telecom a anuntat luni ca isi mentine estimarile privind rezultatele financiare proprii si ca divizia poloneza analizeaza viabilitatea unei contestatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un asigurator a lansat un serviciu de despagubiri online RCA si CASCO