Studiu: Cei mai multi utilizatori casnici de PC-uri duc lipsa de metode de securitate

Un studiu al utilizatorilor casnici de PC-uri a descoperit ca 81% dintre acestia duc lipsa de cel putin unu din trei tipuri esentiale de protectie, insa numarul utilizatorilor care utilizeaza firewall-uri si software antivirus actualizate este in crestere, potrivit unui raport lansat miercuri.

Marea majoritate a consumatorilor intervievati duc lipsa de cel putin unu din trei tipuri fundamentale de protectie - un firewall, software antivirus updatat sau protectie anti-spyware, potrivit unui raport lansat de America Online si National Cyber Securty Alliance.

Din acest grup, 56% nu au nici un software antivirus, sau nu au nici un update mai nou de o saptamana, in timp ce 44% nu au firewall confirgurat corect, potrivit raportului. Un procent de 38% dintre respondenti au declarat ca nu au o protectie anti-spyware

"Chiar daca cei mai multi dintre utilizatori cred ca sunt protejati, acest studiu arata contrariul", a declarat Ron Teixeira, director executiv al National Cyber Security Alliance. "Mult prea multi utilizatori duc inca lipsa de trei metode fundamentale de protectie necesare pentru siguranta lor online".

Totusi, s-au facut si unele imbunatatiri. Numarul PC-urilor cu protectie firewall configurata corect a crescut la 56% de la 28% in urma cu un an.
Imbunatatirile au fost atribuite firewall-ului instalat din oficiu impreuna cu Windows XP Sevice Pack 2, potrivit studiului.

Procentajul utilizatorilor casnici de PC-uri cu software-le antivirus updatate a crescut la 44% in acest an, comparativ cu 33% in urma cu un an. Iar numarul PC-urilor cu spyware si adware instalate pe sistemele lor a scazut la 61% in acest an, de la 80% in urma cu un an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri