Incercarea companiei Hewlett-Packard de a bloca plecarea lui Mark Hurd, fostul director general al producatorului de calculatoare la Oracle, a doua companie de software la nivel mondial, este una foarte dificila intrucat legile din California incurajeaza mutarea angajatilor de la o companie la alta, au declarat mai multi avocati pentru BusinessWeek.
Oficialii HP au declarat in plangerea pe care au facut la tribunalul din orasul californian Santa Clara ca prin angajarea lui Hurd pe pozitia de co-presedinte al Oracle va fi imposibil ca acesta sa nu dezvaluie informatii confidentiale ale companiei.

“HP este amenintata ca va pierde clienti, tehnologie, avantajul sau competitiv, secretele sale comerciale si bunavointa in lucruri imposibil de determinat”, scrie in documentul depus de producatorul calculatoare.

Hurd a demisionat luna trecuta de la conducerea HP in urma unor acuzatii de hartuire sexuala si de decontari abuzive. In cei trei ani cat a fost la conducerea HP, Mark Hurd a triplat profitul companiei prin reduceri de costuri si prin extinderea activitatilor companiei si in alte zone decat businessurile principale din zona de computere si imprimante.

Teoria ca secretele comerciale ale companiei vor fi dezvaluite nu va fi considerat un motiv pentru ca o persoana sa nu se poata angaja, a explicat Mark Lemley, profesor la Facultatea de Drept de la Stanford.

Larry Ellison, directorul general al Oracle a declarat ca incercarea avocatilor HP este una de razbunare si va face aproape imposibila colaborarea dintre cele doua companii.

Dupa ce Mark Hurd a demisionat de la conducerea HP, seful Oracle i-a luat apararea acestuia, declarand ca prin acceptarea demisiei lui Hurd, Consiliul de Administratie al Hewlett-Packard nu a actionat in interesul angajatilor, actionarilor, clientilor si partenerilor companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri