Serviciul Google TV va fi lansat anul viitor in toata lumea, a declarat Eric Schmidt, directorul general al motorului de cautare in cadrul IFA, targul de electronice si electrocasnice organizat anual la Berlin. Prin aceasta mutare gigantul american isi va putea extinde din ce in mai mult businessul in afara SUA, scrie The Wall Street Journal.
Serviciul care va fi lansat in aceasta toamna in SUA include facilitati de cautare a programelor si un ghid de navigare printre diferite site-uri si programe TV. Totodata utilizatorii vor putea schimba canalele cu ajutorul unui software de identificare a vocii.

Oficialii companiei au adaugat ca in prezent negociaza cu mai multi producatori de continut pentru a furniza programe pentru platforma de televiziune bazata pe sistemul de operare Android.

Serviciul de televiziune va include continut la cerere de pe Amazon.com, Netflix si Hulu, un site care are printre actionari retelele de televiziune NBC Universal, Fox si ABC.

Sony a anuntat ca va incorpora serviciul in televizoarele pe care le va lansa, in timp ce reprezentantii Samsung au spus ca iau in considerare producerea de televizoare care sa contina Google TV.

Serviciul de televiziune este foarte important pentru Google, conducerea companiei dorind sa isi diversifice operatiunile si in alte piete in afara de cautarea pe internet si totodata sa isi diversifice si sursele de venituri, avand in vedere ca anul trecut circa 97% din veniturile de 23,6 miliarde de dolari ale Google au provenit din publicitate.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri