Serviciul care va fi lansat in aceasta toamna in SUA include facilitati de cautare a programelor si un ghid de navigare printre diferite site-uri si programe TV. Totodata utilizatorii vor putea schimba canalele cu ajutorul unui software de identificare a vocii.

Oficialii companiei au adaugat ca in prezent negociaza cu mai multi producatori de continut pentru a furniza programe pentru platforma de televiziune bazata pe sistemul de operare Android.

Serviciul de televiziune va include continut la cerere de pe Amazon.com, Netflix si Hulu, un site care are printre actionari retelele de televiziune NBC Universal, Fox si ABC.

Citeste si:

Sony a anuntat ca va incorpora serviciul in televizoarele pe care le va lansa, in timp ce reprezentantii Samsung au spus ca iau in considerare producerea de televizoare care sa contina Google TV.

Serviciul de televiziune este foarte important pentru Google, conducerea companiei dorind sa isi diversifice operatiunile si in alte piete in afara de cautarea pe internet si totodata sa isi diversifice si sursele de venituri, avand in vedere ca anul trecut circa 97% din veniturile de 23,6 miliarde de dolari ale Google au provenit din publicitate.