Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat vineri ca seful diviziei de business a Microsoft, Stephen Elop (foto), va deveni director general al grupului finlandez, principalul obiectiv al noului CEO fiind consolidarea pozitiei pe piata smartphone, potrivit Reuters.

"Experienta sa solida din domeniul software si capacitatile demonstrate in managementul schimbarii vor fi importante active in eforturile noastre de a finaliza procesul de transformare a companiei", a declarat presedintele Nokia, Jorma Ollila, dupa cum arata Mediafax.

Elop va prelua fotoliul de director general de la Olli-Pekka Kallasvuo pe 21 septembrie.

Sub conducerea lui Kallasvuo, care si-a petrecut peste jumatate din viata alaturi de Nokia, grupul finlandez s-a confruntat cu probleme importante in competitia pe piata smartphone cu rivali precum Apple sau Google.

"Nokia are o problema de comunicare. Nu incape indoiala ca Stephen Elop este un comunicator mai bun decat Kallasvuo", a declarat directorul general al companiei de consultanta telecom Stand Consult, John Strand.

Grupul finlandez nu a reusit sa scoata pe piata din anul 2006 un model smartphone de top cu succes la public, dupa emblematicul N95, si a pierdut pozitia de lider pe segmentul de top al pietei smartphone in favoarea Apple.

Inainte de a se alatura Microsoft, Elop a ocupat functii executive importante la companii precum Juniper Networks si Adobe Systems.

Potrivit Nokia, Kallasvuo va primi un pachet de disponibilizare de 4,6 milioane euro.

Grupul finlandez Nokia este prezent si in Romania, unde produce telefoane mobile la fabrica de la Jucu, in apropiere de Cluj.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Hotelul New Montana, bilant pozitiv sub conducerea Alexandrion Group