Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat ca una dintre prioritatile sale este cresterea rolului programatorilor in dezvoltarea societatii informationale din Romania si, in special, in cadrul proiectului e-Romania, potrivit Mediafax.

"Inainte de 1989, Romania a avut programatori foarte buni. Avem de informatizat administratia publica si, in acest context, programatorii trebuie sa-si spuna cuvantul, trebuie sa se implice mai mult in acest proces", a spus Vreme, prezent la deschiderea anului scolar la un liceu din Capitala.

El le-a cerut elevilor Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu" sa "devina parte a procesului de informatizare" a administratiei publice.
"Va provoc si va cer sa deveniti parte a proiectului e-Romania. Prin informatizarea administratiei publice, vreau ca Romania sa se regaseasca in spatiul virtual", a aratat ministrul Comunicatiilor.

In martie, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca Guvernul va aloca, in perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea in practica a Strategiei nationale e-Romania, care urmareste informatizarea relatiilor dintre administratia publica si contribuabili, cetateni si firme.

Vreme a preluat conducerea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale la inceputul lunii septembrie, inlocuindu-l pe Gabriel Sandu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri