"Inainte de 1989, Romania a avut programatori foarte buni. Avem de informatizat administratia publica si, in acest context, programatorii trebuie sa-si spuna cuvantul, trebuie sa se implice mai mult in acest proces", a spus Vreme, prezent la deschiderea anului scolar la un liceu din Capitala.

El le-a cerut elevilor Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu" sa "devina parte a procesului de informatizare" a administratiei publice.
"Va provoc si va cer sa deveniti parte a proiectului e-Romania. Prin informatizarea administratiei publice, vreau ca Romania sa se regaseasca in spatiul virtual", a aratat ministrul Comunicatiilor.

In martie, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca Guvernul va aloca, in perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea in practica a Strategiei nationale e-Romania, care urmareste informatizarea relatiilor dintre administratia publica si contribuabili, cetateni si firme.

Vreme a preluat conducerea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale la inceputul lunii septembrie, inlocuindu-l pe Gabriel Sandu.