Aceste tendinte se refera atat la dezvoltarea a miliarde de echipamente ce se conecteaza la Internet, inclusiv PC-uri, telefoane mobile si masini, cat si la modul in care utilizatorii vor putea face trecerea de la un dispozitiv la altul pentru a se conecta cu prietenii, a gasi informatii sau a se amuza.

“Oamenii vor alege echipamentul care va oferi cea mai buna experienta pentru utilizarea dorita, neexistand un dispozitiv perfect pentru toate sarcinile”, a declarat Otellini.

Intel a realizat o extindere a design-ului chip-ului Intel, a tehnologiilor de fabricatie si a expertizei software pentru a oferi atat platforme hardware si software complete, cat si servicii conexe.

“Echipamentele de calcul au devenit o parte indispensabila a vietii cotidiene”, a declarat Paul Otellini in discursul de deschidere al forumului bianual al companiei, Intel Developer Forum.

Intel a realizat in ultimii ani investitii limitate dincolo de industria de PC-uri. Totusi, anul trecut, compania a efectuat investitii de aproape 10 miliarde dolari - incepand cu Wind River - pentru a-si extinde capabilitatile.

Citeste si:

Otellini a precizat ca planurile Intel de achizitionare a Infineon Wireless Solutions Business si McAfee Inc., vor creste potentialul companiei de a oferi o selectie de conexiuni wireless si o metoda de respingere a atacurilor informatice din ce in ce mai sofisticate, ce au ca tinta echipamentele mobile cu conectare la Internet. Achizitionarea diviziei de modemuri a Texas Instruments va extinde capacitatea Intel de a oferi servicii pe Internet utilizatorilor de echipamente electrocasnice.

Totodata, seful Intel a prezentat si cateva tehnologii ce au ca scop marirea aplicabilitatii arhitecturii de computing pentru a oferi o compatibilitate si interoperabilitate intre echipamentele ce se pot conecta la Internet.

“Industria TV face tranzitia de la a avea doar cateva servicii bazate pe Internet la posibilitatea de a oferi o experienta bazata pe online completa”, a precizat el. “Denumirea noastra pentru aceasta noua categorie este smart TV, astfel de produse incepand deja sa fie livrate in lumea intreaga”.

Otellini a prezentat doua echipamente smart TV cu procesor Intel Atom CE4100, ce vor fi lansate in aceasta toamna - Sony Internet TV si Logitech Revue add-in box. Dispozitivele combina experienta navigarii pe Internet cu cea a vizionarii programelor dorite la televizor, prin procesoarele Intel cu platforma Google TV Android.

D-Link, Telecom Italia si alte companii vor lansa in curand echipamente cu procesor Intel Atom CE4100.