Pentru a incuraja utilizatorii sa incerce noile aplicatii, Intel AppUp pune la dipozitie solutia “try before you buy”, utilizatorii putand astfel testa tot felul de aplicatii, pe care ulterior sa le poata achizitiona.

Dorind ca prin acest centru de aplicatii sa se adreseze utilizatorilor de netbook-uri din intreaga lume, Renée James, senior vicepresedinte si manager general la Intel Software & Services Group, a anuntat parteneriate cu Best Buy, Dixons si Croma.

Acestia s-au angajat sa instaleze pe orice netbook ce va fi vandut prin magazinele pe care le detin aplicatia Intel AppUp si sa puna la dispozitia utilizatorilor ce detin deja un netbook un link de descarcare. Oficialul Intel a anuntat, de asemenea, planurile companiei Asus de a lansa in luna octombrie o versiune proprie a centrului Intel AppUp, denumita “asus app store”.

In timpul prezentarilor sustinute in cea de-a doua zi a Intel Developer Forum, compania a comunicat progresele realizate in materie de solutii hardware si software, ca urmare a dezvoltarii produsului System-on-a-Chip (SoC) bazat pe familia de procesoare Intel Atom.