GECAD Software, companie membră a Grupului GECAD lansează astăzi proiectul High-Tech Business Incubator. După cum arată și numele, proiectul este dedicat firmelor de high-tech, cu accent însă pe cele de software care vor să se dezvolte într-un mediu profesionist de afaceri.

“Ceea ce ne dorim este să «incubăm» firme mici de software, start-up-uri, oferindu-le o gamă extinsă de facilități astfel încât să se poată dezvolta cât mai ușor la început de drum. Ne dorim să scoatem firmele mici și potente din apartament și să le dăm posibilitatea să crească într-un mediu de business modern”, spune Adriana Achiței, CEO la GECAD Software.

Proiectul a fost demarat în luna iunie a acestui an iar până acum a necesitat o investiție de aproximativ 50.000 de euro. “Incubatorul în această formulă este o idee nouă în România, însă foarte răspândită la nivel internațional și mai ales în Statele Unite”, adaugă Adriana Achiței.
Pentru lansarea HTBI, GECAD Software a încheiat un parteneriat pe termen nelimitat cu diverse instituții de tip venture-capital, dintre care menționăm pe MCI Management SA din Polonia. De asemenea, HTBI este membru al National Business Incubation Association (NBIA), una dintre cele mai active asociații care promovează activitățile de tip antreprenorial și incubatoarele de afaceri.

NBIA este o organizație non-profit, cu sediul în Ohio, Statele Unite. Proiectul HTBI este sprijinit și de cele două importante asociații de profil din România: ARIES și ANIS.

Acelor mici companii pentru care imaginea și dezvoltarea într-un mediu de afaceri modern sunt importante, incubatorul GECAD le oferă spațiu de birouri într-un business center foarte modern, cu recepție, săli de întâlniri și de conferințe. Pe lângă aceste facilități, ele primesc consultanță de afaceri specializată, servicii de marketing, comunicare și înlesnirea accesului la venture capital, specialiști din IT sau alte domenii de interes.

În prezent, incubatorul poate găzdui 15 companii mici, fiecare dintre acestea desfășurându-și activitatea într-un spațiu de 10-15 mp.
“Dorim ca acest proiect să fie permanent, și nu doar temporar, cum s-a întâmplat cu StartIT; o companie poate rămâne în incubator maxim 2 ani, timp în care ar trebui să se dezvolte suficient astfel încât să poată accede la o treaptă superioară și atunci va părăsi incubatorul, sau – dacă nu va atinge acest nivel superior – înseamnă că nu are sanșe de reușită și atunci iarăși va trebui să părăsească incubatorul”, mai spune Adriana Achiței.

Pe lângă creșterea firmelor in interiorul HTBI, obiectivul GECAD este de a ajuta la promovarea imaginea industriei IT românești la nivel internațional. Acesta este și motivul pentru care HTBI este orientat mai mult către firmele software, care au posibilitatea să-și desfășoare activitatea la acest nivel.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »