GECAD Software, companie membr a Grupului GECAD lanseaz astzi proiectul High-Tech Business Incubator. Dup cum arat i numele, proiectul este dedicat firmelor de high-tech, cu accent ns pe cele de software care vor s se dezvolte ntr-un mediu profesionist de afaceri.

Ceea ce ne dorim este s incubm firme mici de software, start-up-uri, oferindu-le o gam extins de faciliti astfel nct s se poat dezvolta ct mai uor la nceput de drum. Ne dorim s scoatem firmele mici i potente din apartament i s le dm posibilitatea s creasc ntr-un mediu de business modern, spune Adriana Achiei, CEO la GECAD Software.

Proiectul a fost demarat n luna iunie a acestui an iar pn acum a necesitat o investiie de aproximativ 50.000 de euro. Incubatorul n aceast formul este o idee nou n Romnia, ns foarte rspndit la nivel internaional i mai ales n Statele Unite, adaug Adriana Achiei.
Pentru lansarea HTBI, GECAD Software a ncheiat un parteneriat pe termen nelimitat cu diverse instituii de tip venture-capital, dintre care menionm pe MCI Management SA din Polonia. De asemenea, HTBI este membru al National Business Incubation Association (NBIA), una dintre cele mai active asociaii care promoveaz activitile de tip antreprenorial i incubatoarele de afaceri.

NBIA este o organizaie non-profit, cu sediul n Ohio, Statele Unite. Proiectul HTBI este sprijinit i de cele dou importante asociaii de profil din Romnia: ARIES i ANIS.

Acelor mici companii pentru care imaginea i dezvoltarea ntr-un mediu de afaceri modern sunt importante, incubatorul GECAD le ofer spaiu de birouri ntr-un business center foarte modern, cu recepie, sli de ntlniri i de conferine. Pe lng aceste faciliti, ele primesc consultan de afaceri specializat, servicii de marketing, comunicare i nlesnirea accesului la venture capital, specialiti din IT sau alte domenii de interes.

n prezent, incubatorul poate gzdui 15 companii mici, fiecare dintre acestea desfurndu-i activitatea ntr-un spaiu de 10-15 mp.
Dorim ca acest proiect s fie permanent, i nu doar temporar, cum s-a ntmplat cu StartIT; o companie poate rmne n incubator maxim 2 ani, timp n care ar trebui s se dezvolte suficient astfel nct s poat accede la o treapt superioar i atunci va prsi incubatorul, sau dac nu va atinge acest nivel superior nseamn c nu are sane de reuit i atunci iari va trebui s prseasc incubatorul, mai spune Adriana Achiei.

Pe lng creterea firmelor in interiorul HTBI, obiectivul GECAD este de a ajuta la promovarea imaginea industriei IT romneti la nivel internaional. Acesta este i motivul pentru care HTBI este orientat mai mult ctre firmele software, care au posibilitatea s-i desfoare activitatea la acest nivel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri