Microsoft Corp. a lansat, la San Francisco, o noua versiune a browserului Internet Explorer 9 in versiunea beta.

“Internet Explorer 9 se bazeaza pe puterea Windows si a PC-ului”, a declarat Steven Sinofsky, presedinte Windows si Windows Live Division la Microsoft Corp.

Internet Explorer 9 a fost dezvoltat pentru a pune in evidenta continutul site-urilor cu ajutorul Windows 7, permitand noi experiente online cu ajutorul unor parteneri precum Facebook, Red Bull GmbH, Quiksilver Inc., Rough Guides Ltd., eHow Inc., LiveStrong, Twitter, Dailymotion, the Wall Street Journal, CNN si Orbitz LLC, cat si a studiourilor de design Metia, Soleil Noir S.A.S si Joshua Davis Studios.

“Cand vorbim despre Internet vorbim despre site-uri, asa cum ar trebui sa fie si cand spunem browser”, a spus Dean Hachamovitch, corporate vicepresident Windows Internet Explorer Microsoft Corp.

Impreuna, partenerii acestei lansari - primele patru retele sociale la nivel global (Facebook, MySpace, LinkedIn si Netlog), Twitter, primul site de retail (Amazon.com), licitatii (eBay) si divertisment (IMDB), cea mai mare retea de divertisment la nivel european (RTL) si cel mai mare portal din China (Sohu), precum si cele mai importante site-uri de stiri la nivel global (CNN, USA Today), iar in ceea priveste motoare de cautare (Bing), calatorii (Orbitz), filme (Flixster), multimedia (Hulu), muzica (Gorillaz) si fotografii (Photobucket) - au peste 800 milioane de vizitatori zilnic sau echivalentul a doua treimi din populatia activa de pe Internet.

Internet Explorer 9 pune accent pe aplicatiile care ofera experiente de integrare cu Windows 7. Pentru ca utilizatorii sa se concentreze in special pe site, butoanele de control din browser sunt reduse si vizibile.

Noua versiune a Internet Explorer reprezinta si primul browser cu accelerare hardware completa, folosind puterea unitatilor grafice de procesare (GPU). Utilizand GPU, IE 9 foloseste 90% din puterea PC-ului care pana acum nu era utilizata de browser.

In plus, Internet Explorer 9 a fost dezvoltat ca un browser cu functii de securitate implicite. Browserul suporta tehnologiile HTML 5, Scalable Vector Graphics (SVG), CSS3.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri