Microsoft Corp. a lansat, la San Francisco, o noua versiune a browserului Internet Explorer 9 in versiunea beta.

“Internet Explorer 9 se bazeaza pe puterea Windows si a PC-ului”, a declarat Steven Sinofsky, presedinte Windows si Windows Live Division la Microsoft Corp.

Internet Explorer 9 a fost dezvoltat pentru a pune in evidenta continutul site-urilor cu ajutorul Windows 7, permitand noi experiente online cu ajutorul unor parteneri precum Facebook, Red Bull GmbH, Quiksilver Inc., Rough Guides Ltd., eHow Inc., LiveStrong, Twitter, Dailymotion, the Wall Street Journal, CNN si Orbitz LLC, cat si a studiourilor de design Metia, Soleil Noir S.A.S si Joshua Davis Studios.

“Cand vorbim despre Internet vorbim despre site-uri, asa cum ar trebui sa fie si cand spunem browser”, a spus Dean Hachamovitch, corporate vicepresident Windows Internet Explorer Microsoft Corp.

Impreuna, partenerii acestei lansari - primele patru retele sociale la nivel global (Facebook, MySpace, LinkedIn si Netlog), Twitter, primul site de retail (Amazon.com), licitatii (eBay) si divertisment (IMDB), cea mai mare retea de divertisment la nivel european (RTL) si cel mai mare portal din China (Sohu), precum si cele mai importante site-uri de stiri la nivel global (CNN, USA Today), iar in ceea priveste motoare de cautare (Bing), calatorii (Orbitz), filme (Flixster), multimedia (Hulu), muzica (Gorillaz) si fotografii (Photobucket) - au peste 800 milioane de vizitatori zilnic sau echivalentul a doua treimi din populatia activa de pe Internet.

Internet Explorer 9 pune accent pe aplicatiile care ofera experiente de integrare cu Windows 7. Pentru ca utilizatorii sa se concentreze in special pe site, butoanele de control din browser sunt reduse si vizibile.

Noua versiune a Internet Explorer reprezinta si primul browser cu accelerare hardware completa, folosind puterea unitatilor grafice de procesare (GPU). Utilizand GPU, IE 9 foloseste 90% din puterea PC-ului care pana acum nu era utilizata de browser.

In plus, Internet Explorer 9 a fost dezvoltat ca un browser cu functii de securitate implicite. Browserul suporta tehnologiile HTML 5, Scalable Vector Graphics (SVG), CSS3.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Topul celor mai folosite browsere