"Mediul bancar ofera clientilor tot mai multe servicii bazate pe solutii informatice. In momentul de fata, 25 de banci de pe piata romaneasca dispun de instrumente de plata cu acces la distanta.

Asigurarea conditiilor de securitate a serviciilor electronice bancare si a operatiunilor ne preocupa in egala masura, avand in vedere ca, in trimestrul al III-lea al acestui an, peste 3,7 miliarde euro si alte peste 47,5 de miliarde RON au fost tranzactionate de catre banci prin instrumente de plata online. In prezent, exista 84.201 utilizatori ai instrumentelor de plata de tip Internet Banking, Home Banking sau Mobile Banking" a declarat Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

25 din bancile active pe piata romaneasca pun la dispozitia clientilor 35 de instrumente de plata cu acces la distanta, 20 dintre acestea fiind solutii de Internet Banking, 14 de Home Banking si 3 de Mobile Banking.

In urma raportarilor efectuate de catre 23 din cele 25 de banci avizate, conform art.15 din Ordinul 218/2004 privind procedura de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanta, de tipul aplicatiilor Internet-banking, Home-banking sau Mobile-banking, a rezultat urmatoarea situatie pe trimestrul III - anul 2005:

Numar banci: 23
Numar instrumente de tip Internet banking, Home banking sau Mobile-banking: 32
Numar utilizatori: 84.201
Numar tranzactii: 2.801.652
Valoare tranzactii efectuate in lei: 47.530.180.429,44 lei
Valoare tranzactii efectuate in valuta (echivalent euro): 3.761.582.313,35 euro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri