Autoritatile de reglementare pentru sectorul telecomunicatiilor din Turcia au aprobat achizitia diviziei internationale a companiei ungare Invitel, inclusiv Euroweb Romania, de catre Turk Telekom, iar tranzactia va fi finalizata in cel mai scurt timp, transmite Reuters.

"Turk Telekom va incepe toate procedurile necesare si procesul de achizitie va fi incheiat in cel mai scurt timp", se arata intr-un comunicat al Turk Telekom.

Invitel a anuntat, in mai, ca a semnat un acord de vanzare-cumparare cu Türk Telekom, privind achizitia in intregime de catre grupul turc a diviziei Invitel International AG si subisidiarelor acesteia, respectiv At-Invitel GmbH, Invitel International Hungary Kft si EuroWeb Romania SA, pentru 221 milioane de euro, informeaza Mediafax.

Euroweb Romania este unul dintre jucatorii importanti ai pietei de telecomunicatii din Romania, cu afaceri de 10 milioane de euro anul trecut si profit net de 770.000 de euro. Invitel este actionarul principal al Euroweb Romania din 2005.

Grupul ungar detine cea mai mare infrastructura alternativa proprie din Sud-Estul Europei si reuneste marcile Invitel, Memorex si Euroweb.

Hakam Kanafani (foto), directorul de dezvoltare al Oger Telecom, actionar majoritar al Türk Telekom, a declarat in mai 2009 ca operatorul turc de telecomunicatii vizeaza achizitii de pana la un miliard de dolari in Europa de Est, in Romania, Kosovo, Kazahstan si Bulgaria.

Oger Telecom este controlat de grupul Saudi Oger, care a detinut, indirect, si operatorul de telefonie mobila Telemobil din Romania, prin intermediul companiei Inquam Romania, pana la preluarea acestuia de catre furnizorul de telefonie mobila Cosmote in 2009.

Cosmote a semnat, in iunie 2009, un acord pentru achizitia Telemobil, operatorul retelei Zapp, iar tranzactia care a presupus plata a 61 de milioane de euro pentru actiuni si preluarea de catre compania elena a unor datorii si altor obligatii financiare in valoare de 146 de milioane euro, s-a finalizat in noiembrie 2009.

Sursa foto: Turk.internet.com


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Euroweb Romania, crestere de 20% in primul semestru din 2017